"Tarihi ve kültürel varlığın korunmasına katkı sağlayacağız"

Edirne Belediyesi tarafından 'Yambol ve Edirne-Tunca'nın İki Şehri' projesi kapsamında tarihi binanın restorasyon çalışmaları devam ediyor. IPA Projesi kapsamında II. Grup Tescilli Sivil Mimarlık örneği yap

GÜNDEM 1.10.2018 16:08:00 0
"Tarihi ve kültürel varlığın korunmasına katkı sağlayacağız"

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ulusal otorite görevi, Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan CB005.1.21.099 sayılı “Yambol ve Edirne- Tunca’nın İki Şehri” isimli proje kapsamında; Türk Konut Mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan tarihi bina restore ediliyor.

 

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan – Türkiye arasındaki IPA Sınırötesi İşbirliği Programı'nın birinci teklif çağrısı kapsamında, "Sürdürülebilir Turizm” başlığı altında, doğal, kültürel ve tarihi miras ve ilgili altyapıdan daha iyi faydalanılarak sınır ötesi alanının turistik cazibesinin arttırılması amacıyla yapıldığını kaydetti. 'Yambol ve Edirne - Tunca’nın İki Şehri' isimli IPA projesinin yürütüldüğünü ifade eden Gürkan,  "Edirne Belediyesi ilk defa bizim dönemimizde yatırım içeren 4 ayrı AB projesi yürütüyor. Bunlardan biri de belediyemize ait bu binanın restorasyonu. Proje kapsamında Edirne’deki yatırım faaliyeti olarak Edirne Belediyesi’nin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak bir dönem hizmet veren; Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca 2. Grup sivil mimarı örneği olarak resmen tescil edilmiş olan tarihi binanın restorasyonuna Ocak ayınca başladık ve  restorasyon hızla devam ediyor" dedi. Recep Gürkan, binanın restorasyonunun bu yılın sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ve burasının proje kapsamında kültür ve turizm amaçlı kullanacağını söyledi.

 

Haber / Seda AKYOL