Göçmenleri taşıyan lastik bot alabora oldu; 5 ölü, 2 kayıp

Edirne Enez'de kaçak göçmenleri taşıyan lastik bot alabora oldu. Aramalarda 5 Suriyelinin cesedi bulunurken, kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 1.10.2018 15:19:00 0
Göçmenleri taşıyan lastik bot alabora oldu; 5 ölü, 2 kayıp

Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmek isteyen Suriye uyruklu 10 kaçak, insan kaçakçısı 2 Türk ile anlaşıp, Edirne'nin Enez ilçesi Sultaniçe beldesine geldi. Gece geç saatlerde 10 Suriyeli ile insan kaçakçısı 2 Türk, lastik bota binip Ege Denizi'ne açıldı. Kıyıdan 50- 60 metre açılan bot, kötü hava şartları nedeniyle alabora oldu. 2 Türk ile 3 Suriyeli yüzerek kıyıya çıkarken, 7 kişi kayboldu.

 

5 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Kıyıya çıkan 5 kişi, olayı yetkililere bildirmeden İstanbul'a kaçarken, İstanbul'a giden Suriyeliler, geri dönerek jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na haber verdi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma ekipleri deniz ve sahil şeridinde arama yaptı. Aramada, sahile vuran 5 Suriyelinin cansız bedeni bulundu. Denizde kaybolan 2 Suriyeliyi arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

 

İNSAN TACİRLERİ ARANIYOR

Jandarma ekipleri, insan taciri oldukları değerlendirilen, yüzerek kıyıya çıktıktan sonra kaçan 2 Türk’ü yakalamak için çalışma başlattı.

Haber / Şaban KARDEŞ