İdari soruşturma başlatıldı

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu Müdürü Alpay Arı'nın sosyal medya hesabı üzerinden okulundaki bir görüntüyü yayınlamasının ardından gazetemiz o görüntüleri ham haliyle haber yapmış, gÃ

GÜNDEM 26.09.2018 20:23:00 0
İdari soruşturma başlatıldı

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul idarecisine yönelik idari soruşturma başlatıldı. Görüntüdeki kişinin öğretmen değil Çerkezköy’de bir spor kompleksi işletmecisi olduğu öğrenilen şahsın okul idarecisinin oluruyla çocuklara zumba eşliğinde dans ettirerek okulunun reklamını yaptırdığının anlaşılması üzerine başlatılan soruşturmada 2 kişi görevlendirildi.

 

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN MARMARA HABER’E ZİYARET

 

Haberin yayınlanmasının ardından gazetemizin haber merkezini ziyaret eden Türk Eğitim Sen Kapaklı İlçe Başkanı Mehmet Çakmak, görüntüleri izlediklerini, öğretmen arkadaşlarının kullanılan tabirden rahatsız olduklarını belirtti. Çakmak'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazeteci Şaban Kardeş de "Söz konusu haberde ne öğretmenlerimiz, ne öğrencilerimiz ne de velilerimiz asla hedef alınmamıştır. Malesef sorumsuz idarecilerin sorumsuz davranışları bu haberin bu raddeye geşmesine sebebiyet vermiştir. Olayın aslı görüntülerle birlikte haber metni okunduğunda ortaya çıkmaktadır. Okul idarecisi hariç bundan rahatsız olacak bir öğretmenin varlığını düşünmüyorum. Varsa da öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizden özür diliyorum" dedi. 

 

“AMACIMIZ RENCİDE ETMEK DEĞİL”

 

Kardeş  “Bizim amacımız asla bir öğrenciyi, öğretmeni veya veliyi rencide etmek değil. Tam tersi mesleklerin en kutsalı olan, cumhurbaşkanlığı, doktorluk, avukatlık, mimarlık, mühendislik, gazetecilik , imamlık dahil hepsini yetiştiren öğretmenlik mesleğine bakış açımız,millet olarak ve kişisel olarak nettir. Bu haberde bizler ne bir öğretmeni, ne bir öğrencimizi ne de bir velimizi asla rencide etmediğimiz gibi incitmedik. Aksine ticari bir olgunun batılı ve taklitçi bir figürle genç fidanlara aşılanmasının yanlış olduğuna dikkat çekmek istedik. Haberde kullanmış olduğumuz ‘soytarı’ ibaresi toplumda bilinenin aksine Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde ‘Söz ve davranışlarıyla halkı güldürüp eğlendiren kimse, maskara’  anlamına gelmektedir. İnsanımız haberi bir bütün olarak okumak yerine sadece izlediği kuru görüntüyü yorumlamaya kalkışınca böyle kazalara sebebiyet verebiliyor. Okul idaresine yönelik Milli Eğitim tarafından başlatılan soruşturma da haberin gerçekliğini ortaya koymaktadır. Bizler haberci olarak, asla kimsenin kişilik haklarına hakaret etmeyi özgürlük sayan kişilerden değiliz” dedi.

 

“KİMSE BİZİ FARKLI KATEGORİYE KOYMAYA KALKMASIN”

 

Öğrenci motivasyonunu destekleyecek her türlü doğru ve milli uygulamayı desteklediklerini kaydeden Şaban Kardeş “Milli eğitimin değerler eğitimi kapsamında yapılabilecek birçok sportif faaliyet olduğu gibi kültürel ve sanatsal faaliyetler de var. Kapaklı’da 37 okulda  bin 113 öğretmen, her biri birbirinden özel 23 bin 675 fidanı titizlikle yetiştirmenin gayretindedirler. Bunu görmezlikten gelmek bu ülkede, bu bölgede yaşamamak demektir. Kimse bizi farklı bir kategoriye koymaya kalkışmasın” dedi.  Konuyla ilgili Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı idari soruşturmanın önümüzdeki günlerde nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU