Bilim Benim Projesi'nin açılışı yapıldı

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Bilim Sanat Merkezi'nde Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı "Bilim Benim" projesinin açılışı yapıldı.

GÜNDEM 26.09.2018 16:46:00 0
Bilim Benim Projesi

Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri öğretmeni Öyken Ergön tarafından yazılan ve yürütülen, Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında 118B812 No’lu “Bilim Benim” isimli projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildiğini belirten yetkililer “Kırklareli’nde ilk defa kabul edilen ve tüm Trakya’da sadece Trakya Üniversitesi tarafından kabul almış 4007 projesi kapsamında Kırklareli çapında hizmet veren güzide kamu kurum ve kuruluşlarımız, üniversitemiz ve Kırklareli Belediyesi ile yaptığımız işbirliği sayesinde şimdiye kadar yapılmamış kurumsal bir ortaklıkla tüm Kırklareli çapında öğrenim görmekte olan ilk, orta ve lise düzeyinde öğrencilerimiz 2 gün boyunca akademisyen ve alan uzmanlarıyla ile buluşacak ve 95 adet atölye, seminer, workshop gerçekleştirecekler. Atölyelere öğrenci katılımın tüm Kırklareli çapında gerçekleştirebilmesi adına Kırklareli Belediyesi ile yapılan ortaklık kapsamında tüm ilçelerimizden öğrencilerin taşıması ücretsiz olarak gerçekleştirilecek” dedi.

PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Proje kapsamında Türkiye’nin sayılı prehistoryacılarından Prof. Dr. Mehmet Celal Özdoğan ile deneysel arkeoloji çalışmaları, Longoz ekosisteminin bitkisel envanterini çıkartan Yrd. Doç. Dr. Necmettin Güler ile bitki anatomisi çalışmaları, Balıkesir Üniversitesi’nin saygın akademisyenlerinden Yrd Doç. Dr. Dilek Türker ile köpekbalığı diseksiyonu, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bölüm hocalarından Yrd. Doç. Ercan Yılmaz önderliğinde heykel çalışmaları, Kırklareli Üniversitesi Kimya Anabilim Dalı bölüm başkanı Doç. Dr. Meryem Çamur önderliğinde ve diğer bölüm hocalarının destekleriyle kromotografi, şekil hafızalı polimerler çalışmaları ve gösteri deneyleri, Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Soner Yeler önderliğinde ve diğer bölüm hocalarının katkısıyla mimari örüntü çalışmaları, Kırklareli Acil Durum ve Afet Müdürlüğü’nün saha çalışanları vasıtasıyla acil durumlarda hayatta kalma uygulamalı eğitimleri, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nün olay yeri inceleme ekipleri vasıtasıyla suçların kimyasal analizi çalışmaları, Kırklareli Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün tarımsal meteoroloji araştırma laboratuvarı çalışanları vasıtasıyla tarımsal analiz çalışmaları, Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi’nin öğretmenleri vasıtasıyla Robotik Kodlama, mobil uygulama tasarlama, STEM etkinlikleri, mozaik, çini ve ebru çalışmaları, matematiksel oyunlar, ritim çalışmaları ve 3D tasarım etkinliklerinin yapılacağı belirtildi.

Haber / Özge MERİÇ