"5. yaşam merkezini çok yakında açacağız"

Edirne Belediyesi tarafından çalışmaları  yürütülen Edirne Yaşam Merkezi'nin yapımı tamamlanıyor. Bu yaşam merkezi ile birlikte Edirne'ye dört yaşam merkezi kazandırdıklarını belirten Edir

GÜNDEM 25.09.2018 14:00:00 0
"5. yaşam merkezini çok yakında açacağız"

Edirne Belediyesi tarafından hizmete sunulacak olan  çocuklara özel yaşam merkezinin Çavuşbey Mahallesi Hükümet Caddesi'nde faaliyet göstereceği belirtildi. Tiyatro, bale salonu, masa tenisi, müzik kursu gibi çocukların kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda eğitim alabileceği Edirne Yaşam Merkezi’nde yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldığı açıklandı.

 

ÇOCUKLAR ÜCRETSİZ OLARAK EĞİTİM ALACAK

Edirne Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulunan Gürkan, çocukların, yaşam merkezinde ücretsiz olarak özel eğitim alacağını dile getirerek, "Bu merkez, Edirne’ye kazandırdığımız 4. merkez. Bir yakında da 5’nciyi açacağız. 5. merkezimiz de kreş olacak. Her zaman dediğimiz gibi; Edirne için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Burada öğrenciler çeşitli farklı aktivitelerle olumlu davranışlar kazanacaklar. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması hem de ekonomik durumu olmayan öğrencilerimizin de sosyal faaliyetlerde bir mesafe bir davranış kazanması için belediye olarak böyle bir merkezi hizmete sunacağız. Edirne’deki çocuklarımız, öğrencilerimiz buradan tamamen ücretsiz olarak faydalanabilecek. Tiyatro eğitimi, drama eğitimi, müzik eğitimi, bale eğitimi vs. gibi farklı farklı konularda eğitim alacak çocuklarımız. Amacımız sağlıklı bir gençlik yetiştirmeye katkıda bulunmak Edirne Belediyesi olarak. Bu merkez Edirne’ye kazandırdığımız 4. merkez. Bir yakında da 5’nciyi açacağız. 5. merkezimiz de kreş olacak. Alt yapı çalışmalarımızda, yol yapım ve bakım çalışmalarımızda, tesislerimizle ne kadar yetişkinlere yönelik çalışmalarımız varsa da çocuklarımızı unutmadık. Çocuklarımız ülkemizin geleceği. Onlar ne kadar bilinçli, kültürlü, eğitimli olursa Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız daha da kolay olacaktır. Her zaman dediğimiz gibi; Ülkemiz için, Edirne için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Haber / Özge MERİÇ