Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi Trakya'da bir ilk

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi, Trakya'da bir ilk olarak Alzheimer hastalarına hizmet vermeye devam ediyor. A

GÜNDEM 25.09.2018 11:54:00 0
Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi Trakya

Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’nde vatandaşların sağlık ihtiyaçlarıyla ilgilenen doktor, hemşire ve hastabakıcılar ile etkinlikleri düzenleyen bir sosyolog sürekli hizmet veriyor.

 

OLDUKÇA ZORLU BİR SÜRECİN BAŞLANGICI

 

Alzheimer hastalığı ile ilgili bilgi veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Alzheimer hastalığı gittikçe ilerleyen bir şekilde bilişsel yeteneklerin yıkımına neden olan bir beyin hastalığı. Kişi zamanla çevre ile iletişim kurma yeteneğini kaybediyor ve yaşam aktivitelerini yerine getiremez hale geliyor. Bu durum hasta yakınları için oldukça zorlu bir sürecin başlangıcı. Süleymanpaşa Belediyesi Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezimiz bu süreçteki hastaları gün içinde misafir ederek yaptırılan aktiviteler ile bilişsel yeteneklerindeki kaybolma sürecini yavaşlatarak hasta yakınlarına da gün içinde nefes alma fırsatı veriyor" dedi.

 

AMACIMIZ KİŞİLERİN YAŞAM ENERJİLERİNİ YENİLEMEK

 

Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi'nin Trakya’da bir ilk olduğunu dile getiren Eşkinat, "Bu hastalığa yakalanan vatandaşlarımız konusunda amacımız kişilerin yaşam enerjilerini yenilemek. Kaliteli zaman geçirip zihinsel rehabilitasyon ile hastalıklarının evre atlamasını geciktirmek. Burada doktorlarımız, hemşirelerimiz, hastabakıcılarımız ve sosyologumuz var. Haftanın 5 günü merkezimizle vatandaşlarımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi. Altınova Mahallesi Seray Sokak No: 9/2 adresinden başvuruların devam ettiği Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi'nin, Alzheimer hastası vatandaşlara hafta içi 09.30 – 16.00 saatleri arasında hizmet verdiği belirtildi.

 

Haber / Seda AKYOL