Albayrak Aşure Günü Etkinliği'ne katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muharrem ayı dolayısıyla Marmaraereğlisi Yeniçiftlik Mahallesi'nde düzenlenen Aşure Günü etkinliğine katıldı.

GÜNDEM 24.09.2018 13:54:00 0
Albayrak Aşure Günü Etkinliği

Erenler Cem Evi ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin,  Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Marmaraereğlisi Jandarma Komutanı Binbaşı Sadullah Kalaycı, Belediye meclis üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

AŞURE GÜNÜ'NÜZ MÜBAREK OLSUN

 

Başkan Albayrak, "Allah lokmalarınızı, aşurelerinizi, kurbanlarınızı kabul etsin. Muharrem ayı, acıların olduğu bir ay. Bu acıları hiçbir şey dindirmez ama bu acılar kalbimizde sevgiye dönüştü. Bu sevgi, Alevi kardeşlerimde hep vardır.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Muratlı'da Türkiye'ye örnek olacak bir Cemevi yaptık, şimdi de Şarköy'de yapıyoruz. Her şey gönlünüzce olsun. Allah dualarınızı kabul etsin, Aşure Günü'nüz mübarek olsun" dedi. Yeniçiftlik Mahallesi Aşure Günü Etkinliği yapılan konuşmaların ardından lokma duası ve aşure ikramı ile son buldu.

 

Haber / Gökhan YILMAZ