12 yaşında Türkiye şampiyonu oldu

Çorlu Tenis İhtisas Kulübü sporcusu Deniz Turan Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen 12 Yaş Türkiye Şampiyonası'nda tek kızlarda şampiyon oldu.

GÜNDEM 24.09.2018 10:12:00 0
12 yaşında Türkiye şampiyonu oldu

Konuyla ilgili açıklama yapan antrenörü Levent Kırca ve babası Ümit Turan “Son derece mutluyuz. Deniz bu yıl Mayıs ayında Milli Takım'a girmeyi başarmış ve Yaz Uluslar Kupası'nda ülkemizi yurt dışında temsil etmişti. Turnuvaya iyi hazırlanmıştık ve iddialıydık, başarımızda sürekli olmak hedefindeydik. Deniz güçlü rakiplerini zorlu maçlarda yenerek şampiyon oldu. Sadece tek kortumuz var. Bu açıdan bu sonuç çok değerli. Antrenör, sporcu, aile uyumu sağlandığında, Türkiye'nin her yerinde, doğru bir planlama, çalışma ve adanmışlık ile bu işin yapabileceğini gösterdi Deniz. Türkiye'de tenis ilerliyor. Önümüzdeki yıllarda benzer örneklerin artmasını çok isteriz. Tenis yaygınlaştıkça Türk tenisi dünya ölçeğinde daha fazla başarı yakalayacak” dedi.

YÜKÜMÜZ DAHA DA AĞIRLAŞTI

Yüklerinin şimdi daha da ağırlaştığını kaydeden Kırca ve Turan “Yeni dönemde yurt içi başarılara paralel olarak, yurt dışında da başarılı olmayı hedefliyoruz. Daha çok saat kortta kalmamız gerekli, diğer sporcularımızla tek kortu paylaşmak zorunda olmak kısıt yaratıyor, ikinci kort şart. Daha fazla yurtdışı turnuva oynamamız gerekli. Daha büyük başarılar için ikinci kort ve sponsor destekleri gerekiyor” dedi.

Haber / Özge MERİÇ