'Bir sandalye bin tebessüm'

'Bir sandalye bin tebessüm' adını verdiği iyilik hareketiyle engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan Çerkezköylü hayırsever Süheyla Usta, Aydın'da yaşayan 5 yaşındaki

GÜNDEM 23.09.2018 16:13:00 0

2015 yılı Nisan ayında geçirdiği kaza sonrası ‘Bir sandalye bin tebessüm’ adını verdiği iyilik hareketi başlatan Çerkezköylü hayırsever Süheyla Usta, Aydın’da yaşayan ve sağlık sorunlarından dolayı konuşamayan, sol bacağı ve kolunu hareket ettiremeyen 5 yaşındaki Yağız Kaan'a elektrikli sandalye hediye etti.

 

AYDIN’A GİDEREK HEDİYE ETTİ

 

Eşinden maddi destek almadan sadece düzenlediği çeşitli organizasyonlardan elde ettiği gelirle bugüne kadar toplam 55 engelliye tekerlekli sandalye aldığını söyleyen Süheyla Usta, Aydın’a giderek Bora-Ülkü Selçuk çiftinin engelli oğluna tekerlekli sandalye hediye etti.

 

56’NCI SANDALYEYİ HEDİYE ETTİ

 

2015 yılı Nisan ayında güneşli bir günde, arabasını caddeye park ettiğini, arabanın dışına adımını attığında çok kötü şekilde yere düştüğünü ve yoldan geçen minibüsün altında kalmaktan son anda kurtulduğunu belirten Usta “Yaşadığım kazanın bana, ‘Engellilere yardım etmem için bir ikaz’ olduğuna inanarak imkanlarımı ihtiyaç sahibi engelliler için kullanmaya karar verdim. Bir tekerlekli sandalye aldım, devamı geldi. Şimdi 56’ncı tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

 

TALEBE DUYARSIZ KALMADI

 

Kendisiyle sosyal medya hesabı üzerinden iletişime geçen Yağız'ın babası Bora Selçuk'un tekerlekli sandalye talebinin ardından Aydın’ın Efeler ilçesine giden Süheyla Usta, Yağız için satın aldığı özel tasarım tekerlekli sandalyeyi, Yağız'ın anne ve babasına teslim etti.

 

BEBEK ARABASINI KULLANIYORLARDI

 

Evli ve 2 çocuk babası Bora Selçuk da, sandalye için Usta'ya teşekkür ederek “Geçen yıl oğlumun beyin sapında tümör oluştuğunu öğrendim. Oğlumu götürdüğüm tüm doktorlar, beyin sapının ameliyat edilemeyen bir bölge olduğunu, tek çarenin ise tedavi olduğunu söylediler. Tedaviye başladığımız ilk günün akşamı evde beyin sıvısının basınç yapmasından dolayı oğlumun kalbi durdu. Hastanede oğlum tekrar hayata döndü. Beyin sıvısı boşaltıldı. Oğlum 2 ay yoğun bakımda kaldı. Yoğum bakımdan çıktıktan sonra oğlumun sol kolu ve bacağı tutmaz oldu. Boyun kasları zayıfladı ve şu anda boynunu tutamıyor, konuşamıyor” dedi. .Tedavi için oğlunu hastaneye götürüp getirirken kızının bebek arabasını kullandıklarını belirten Selçuk “Bu durumdan rahatsızdım. Ama borçlardan dolayı araba alacak imkanım yoktu. Süheyla Hanım’ın hediye ettiği araba ile artık oğlum rahat edecek” diyerek Çerkezköylü hayırsever Süheyla Usta’ya teşekkür etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ