Yetiştiricilere 47 adet koç dağıtıldı

Kırklareli  Babaeski'de  'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi' kapsamında yetiştiricilere 47 adet kıvırcık ırkı koç törenle dağıtıldı. Proje kapsamında oluşturulan komisyon tarafÄ

GÜNDEM 20.09.2018 12:03:00 0
Yetiştiricilere 47 adet koç dağıtıldı

 

47 kıvırcık ırka koç dağıtımı için düzenlenen törene, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Fevzi Atmaca,  ile ilçe müdürleri, üreticiler katıldı. Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi kapsamında oluşturulan komisyon tarafından, koç almaya hak kazanan yetiştiriciler tek tek isimleri okunarak kura çekildi.

 

 

2 YIL SÜRE İÇİNDE SATILAMAYACAK

 

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Babaeski Ticaret Borsası'nda Babaeski'de 26, Lüleburgaz'da 17 ve Pehlivanköy'de 4 olmak üzere yetiştiricilere 47 kıvırcık ırka koç dağıtımı yapıldı. Yetiştiricilerin dağıttıkları hayvanları 2 yıl süre içinde satamayacağını belirten Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Fevzi Atmaca, "Şimdiden herkese hayırlı uğurlu olsun, inşallah hayvancılığı geliştirme anlamında daha fazla projelerde yine birlikte oluruz. İlimizde hayvancılığın artması, sizlerin refah seviyesinin artması, bu yönde de çalışmalar yapıyoruz, inşallah el birliği ile bunları gerçekleştiririz" dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ