Türkiye- AB İş Dünyası Diyalogu Projesi'nin tanıtımı yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) tarafından yürütülen Türkiye- AB İş Dünyası Diyalogu Projesi başlıyor. Projenin tanıtımı için dÃ

GÜNDEM 14.09.2018 15:07:00 0
Türkiye- AB İş Dünyası Diyalogu Projesi

Türkiye- AB İş Dünyası Diyalogu Projesi tanıtım toplantısına; TOBB Başkanı ve Eurochambres Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Eurochambres Başkanı Christoph Leitl, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay  katıldı.

5 MİLYON AVRO HİBE DAHA SAĞLANACAK

Basın toplantısında konuşan TOBB Başkanı ve Eurochambres Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu projeyle, Avrupa Birliği, Oda ve Borsalarımıza 5 milyon avro hibe kaynak daha sağlamış olacak. Bu proje aynı zamanda, son yıllarda soğumaya yüz tutmuş, AB-Türkiye ilişkisini, yeniden canlandırmaya yönelik bir girişimdir" dedi.

DAHA ÇOK DİYALOGA İHTİYACIMIZ VAR

Hisarcıklıoğlu, "Bu projelerle, Oda ve Borsalarımızın hizmet kapasitelerine destek sağlamak yanında, Türkiye’nin AB üyelik sürecine de katkı veriyoruz.  İş dünyasının birbirini daha yakından tanımasını sağlıyoruz. Türkiye ile AB arasındaki diyalog platformlarına oda ve borsalarımızı dahil ediyoruz. Şunu açıkça ifade etmek isterim. Türkiye ile AB arasındaki en etkili ve giderek daha da güçlenen diyalog platformu, oda ve borsalarımızın liderliğinde, iş dünyası tarafından yürütülmektedir. Daha çok diyaloga ihtiyacımız olduğunu da biliyoruz. O nedenle, bu projemizi, Türkiye-AB bütünleşmesinin gerçek aktörlerini yakınlaştıracak çok önemli bir adım olarak görüyoruz" dedi.

20 EŞLEŞTİRME OLACAK

Proje hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) projesi kapsamında, Türkiye’den ve AB üyesi ülkelerden Oda ve Borsalar arasında yaklaşık 20 eşleştirme olacağını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, “Türk ve AB odaları, birbirlerine ortak olacak. Kadın ve genç girişimciliğini geliştirme, çevre, ürün geliştirme, gümrük birliği gibi bir dizi işbirliği alanı söz konusu. Bu kapsamda, Eylül 2018 ile Haziran 2020 arasında, 100’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirmeyi planladık. Türk Oda ve borsaları, AB’deki partnerleriyle birlikte, bu alanlarda, ortak projeler geliştirecek ve uygulayacak" ifadelerine yer verdi" dedi. Konuşmaların ardından TOBB ve Eurochambres arasında konuyla ilgili mutabakat zaptı imzalandı.

Haber / Yakup KARATEPE