"Projelerimiz artarak devam edecek"

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "İklim Değişikliğine Karşı Bisikletlerimizle Mücadele Ediyoruz Projesi" kapsamında kapanış toplantısı düzenlendi.  Düzenlenen kapanış toplantıs?

GÜNDEM 13.09.2018 20:42:00 0
"Projelerimiz artarak devam edecek"

 

İklim Değişikliğine Karşı Bisikletlerimizle Mücadele Ediyoruz Projesi'nin kapanış toplantısı 'İklim Projesi Tanıtım Filmi' ile başladı. Tanıtım filminin ardından, Proje Koordinatörü Seden Özen Ergin, proje performans hedeflerini ve gerçekleşme oranlarını paylaştı. Çevre Mühendisi ve Lüleburgaz Belediyesi Plan Proje Müdürü Sibel Balta da karbon ayak izi araştırma sonuçlarını açıkladı. Toplantı, proje ortağı Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Atıf Aral'ın konuşması, projede özveriyle görev almış bisiklet taksi şoförleri M. AsilhanOnayoğlu, Hasan Koçarslan, Berkay Ordu, Tarık Akbulut ve Bisiklet Eğitmeni Buket Övünbay'ın proje tecrübe paylaşımı ile devam etti.

 

GÜVENLİ BİSİKLET KULLANIMINI ARTTIRACAĞIZ

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gerenli, "Biz Lüleburgaz'da Meclisimizin aldığı kararla 2017 yılını Bisiklet Yılı ilan ettik. Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisini(LYMBA) kurduk. Bu projeyle beraber Lüleburgaz'da bisiklet kullanımı artırmak için, doğru ve güvenli bisiklet kullanmayı artıracak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Aynı zamanda Türkiye çapında ses getiren bir projeye de imza attık. Bisiklet taksiler tüm yurtta duyuldu. Yarışmalara dahi konu oldu. Böylece Lüleburgaz'ın tanınırlığının artırılmasına katkı sağlamış olduk. Bunun için çok ama çok mutluyuz. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dünyamızı ödünç aldığımız gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak için Lüleburgaz Belediyesi olarak elimizden geleni yapıp projelerimizi artırmaya devam edeceğiz" dedi.

 

PROJENİN DOĞASINA UYGUN ÇAM FİDANI TAKDİM EDİLDİ

 

Toplantının sonunda Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Atıf Aral'a, projede görev almış bisiklet taksi şoförlerine ve bisiklet eğitmenie projenin doğasına uygun olarak çam fidanı takdim edildi.

 

Haber / Özge MERİÇ