Sokağa akan kanalizasyon mikrop saçıyor

Her yağmur sonrası Çerkezköy Devlet Hastanesi rögarının tıkanmasından dolayı dışarıya akan lağım suları ve ortaya çıkan pis koku, şifa bulmak için hastaneye giden vatandaşlar ve mahalle sakin

GÜNDEM 12.09.2018 16:58:00 0
Sokağa akan kanalizasyon mikrop saçıyor

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin önünde bulunan rögardan boru ile dışarıya akıtılan kanalizasyon suyu tehlike yaratırken, etrafa yayılan kötü koku ise mahalleliyi ve şifa için hastaneye giden vatandaşları canından bezdirdi.

HER YAĞIŞ SONRASI AYNI MANZARA

Her yağmur sonrası benzer görüntüler ortaya çıkarken, dünkü manzara da mahalleliyi isyan ettirdi. Mahalle sakinleri, “Her yağmur sonrası yağmur suyu ile karışan lağım suyu sokağa akıyor. Kötü kokudan rahatsızız” dedi. Şifa bulmak için hastaneye geldiklerini fakat bu manzara karşısında mikrop kapma olasılıklarının daha fazla olduğunu belirten hastalar da bu soruna kalıcı çözüm bulunmasını istedi. 

MAHALLELİ ÇÖZÜM İSTİYOR

Hastanenin kanalizasyonunun dışarıya aktığını kaydeden mahalle sakinleri, “Etrafa yayılan kötü koku hepimizi rahatsız ediyor. İnsanlar hemen hastanenin önünden minibüse biniyor. O suya basıp arabaya biniyorlar. Bu durum mikrop ve hastalık teşkil ediyor. Bazı sokak hayvanları buraya akan pis suları içiyor. Bu sorun bir an önce çözülmeli” dedi. Mahalle sakinlerinin araması üzerine olay yerine gelen TESKİ ekipleri, lağım akan yolu yıkadı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU