32 yıl sonra öğrenci olarak yeniden üniversitede

1986 yılında Trakya Üniversitesi'nden mezun olan Hüseyin Okkalı, 32 yıl sonra öğrenci olarak yeniden üniversiteye kaydını yaptırdı.

GÜNDEM 10.09.2018 15:00:00 0
32 yıl sonra öğrenci olarak yeniden üniversitede


1986 yılında Trakya Üniversitesi’nden mezun olan Hüseyin Okkalı, 32 yıl sonra öğrenci olarak yeniden üniversiteye kaydını yaptırdı. 


Trakya Üniversitesi’nde 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı öğrenci kayıtları devam ederken, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nı kazanan 52 yaşındaki Hüseyin Okkalı, Balkan Kongre Merkezi’ne gelerek kaydını yaptırdı. 
“OKUMA ARZUMU HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEDİM”
İlk olarak 1983 yılında Trakya Üniversitesi Eğitim Enstitüsü ile üniversite hayaline kavuşan Hüseyin Okkalı, 1986 yılında mezun olduktan sonra iş hayatına atıldığını ifade ederek “Uzun yıllar sürdürdüğüm Sınıf Öğretmenliği görevinin ardından Milli Eğitim Müfettişliği görevinden emekli oldum. Öğretmenlik yaptığım yıllarda eğitim hayatımı sürdürmeye karar verdim. Daha sonraki yıllarda iki üniversite daha tamamladığını söyledi. Emekliliğimin ardından dil, tarih ve kültüre olan merakımdan dolayı Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı okumaya karar verdim. Dil, tarih ve kültürü çok seviyorum. Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı’nı tercih etmemde, yirminci yüzyılın en önemli Yunanlı şair, yazar ve düşünürü Nikos Kazancakis’in ‘Zorba’ isimli eseri son derece etkili oldu. Okumayı tamamladığım bu eserin ardından, Yunan Dili ve Edebiyatı’na karşı derin bir merak ve ilgi beslemeye başladım. Okudukça ve araştırdıkça bu merakım daha da arttı. Ayrıca, Yunan varlığının hem nüfus hem de kültürel izler açısından devam ettiği bir coğrafyada doğmuş olmam, Yunan ve Türk kültürünün yüzyıllarca iç içe olması, Yunan dili, kültürü ve tarihine olan ilgimi artırdı. Diğer taraftan halihazırda, Yunan turistlerin turizm sezonu içerisinde rağbet gösterdiği bir yerde işletme sahibiyim. Yunanistan’la olan kültürel, tarihi, turistik, ekonomik ve politik ilişkiler de bu kararı vermemde etkili oldu. Eğitimin içinden gelen biri olarak okuma arzumuzu hiçbir zaman kaybetmememiz gerektiğine inanıyorum” dedi.
Haber / Menşure KARDEŞ