CHP 95 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 95'inci kuruluş yıldönümü Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen törenle kutlandı. Tören konuşan İlçe Başkanı Kenan Seçkin, "95 yıllÄ?

GÜNDEM 8.09.2018 18:24:00 0
CHP 95 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıldönümü Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

 

15 MECLİS ÜYESİNDEN SADECE 4’Ü KATILDI

 

Cumartesi günü saat 14:00’da Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ile partililer katılırken, Kapaklı Belediye Meclisi’nde bulunan CHP’li 15 meclis üyesinden törene sadece  Muzaffer Yıldıran, Nalan Çolak, Erol Özkan ve Ender Dubaz katıldı. CHP’li Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın da törene katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

 

“95’İNCİ YILINI KUTLUYORUZ”

 

Kenan Seçkin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende konuşan İlçe Başkanı Kenan Seçkin, “9 Eylül 1923 tarihinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin, yani Kuvayı Milliye’nin devamı olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partimizin bugün 95.yılını kutluyoruz” dedi.

 

“6 İLKE DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

 

Emperyalist devletlerin vatanımızı işgal ettiği günlerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki milletimizin düşman işgaline son verdiğini ve 9 Eylül 1922’de son düşmanı İzmir’den denize döktüğünü söyleyen Seçkin “Bundan tam bir yıl sonra 9 Eylül 1923’te yine büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu. Partimiz, kurulduğu günden bu yana, tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik temeline dayanan 6 ilke doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

 

“ÜLKE MENFAATLERİ, ŞAHSİ MENFAATLERDEN ÖNDE GELİR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhuriyetçi olduğunu ve aynı zaman cumhuriyetin güvencesi olduğunu dile getiren Seçkin “Partimiz, devlet yönetiminde vatandaşın iradesinin esas alındığı katılımcı demokrasi anlayışını savunuyor. Partimiz, kuvvetler ayrılığından, hukuk devletinden, yargı bağımsızlığından, basın özgürlüğünden, serbest ve eşit seçimlerden, insan hak ve hürriyetlerinden yana. ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ diyen Atatürk’ün önderliğinde kurulan partimiz milliyetçidir. Partimizin milliyetçilikten anladığı, ülke menfaatlerinin şahsi menfaatlerin üstünde olması ve Türkiye’nin milli menfaatlerinin diğer devletlerin menfaatlerinden önce gelmesidir. Atatürk’ün ifadesiyle ‘Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir’. Cumhuriyet Halk Partisi, devletin her politikasında milli çıkarları gözetmesi ve buna göre hareket etmesi gerektiğini savunmaktadır. Milliyetçilik, Türk kültürünün ve Türkçe’nin korunmasını gerektirir” ifadelerini kullandı.

 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN GÖREVİDİR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin aynı zaman halkçı olduğunu kaydeden Seçkin “Halkçılık hiçbir sınıfsal ayrımı kabul etmez. İşçisiyle, köylüsüyle, sanayicisiyle, memuruyla, esnafıyla Türk milleti bir bütündür. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Halkımızın ortak çıkarlarını savunmak Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevidir. Büyük bir bağımsızlık savaşı vermiş, varını yoğunu, emperyalistlerin denize dökülmesi için harcamış milletimizi, çok kısa süre içinde ekonomik olarak kalkındıran, üreten, israfı asla kabul etmeyen, özel teşebbüsü destekleyen ve stratejik konulardaki devlet iktisadi teşekküllerini kuran, fabrikalar yapan partimiz ekonomide devletçilik ilkesini savunmaktadır. Devletçilik, bugün gelinen ekonomik sıkıntılarda hatırlanması ve uygulanması gereken en önemli ilkedir” diye konuştu.

 

“CUMHURİYET DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİDİR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin laiklik ilkesini benimsediğini kaydeden İlçe Başkanı Kenan Seçkin “Laiklik, demokrasinin, yargı bağımsızlığının, eşit yurttaşlığın, ibadet özgürlüğünün teminatıdır. Partimiz devrimcidir. Her zaman ilerlemeden, eskiyen kurumların ve kuralların yenilenmesinden, çağa ayak uydurulmasından yanadır. Partimiz cumhuriyet devrimlerinin bekçisidir” dedi.

 

“İLKELERİNDEN ÖDÜN VERMEDEN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin  95 yıldır bu ilkelerden ödün vermeden çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Seçkin “95 yıllık büyük çınar, yeni filizler vermekte, Türkiye’nin en köklü partisi, geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, üreten, hakça bölüşen, demokrat, çağdaş, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, ekonomik refaha kavuşmuş, dış politikada milli çıkarlarını savunan öncü bir Türkiye olacaktır. Partimizin 95’inci yılını büyük bir gururla kutluyor, ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi. Belediye Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından İlçe Binası’nda partinin 95’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla pasta kesildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU