Kermes stantlarını inceledi

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından oluşturulan kermesi ziyaret etti. Cumhuriyet Meydanı, Belediye Binası önünde kurulan kermesi dolaşan Sarıkurt, kermese katıla

GÜNDEM 8.09.2018 17:46:00 0
Kermes stantlarını inceledi

Çorlu Belediye Balkanı Ahmet Sarıkurt, 60 kadının bir araya gelerek Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlediği kermesle kurulan stantları ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi aldı.

 

"BU TÜR ETKİNLİKLERİN ARTTIRILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

 

Atakent Kapalı Pazar Yeri'nde kadınların el emeklerini satabilecekleri bir gün belirleyeceklerini söyleyen Sarıkurt, bu tür etkinliklerin artırılması için çalışma yürüttüklerini ifade etti. Sarıkurt, "Kurulacak stantlarda özellikle el emeği ürünlerinin satılmasını hedefleyerek, kadınların bu satışlar ile aile bütçelerine katkı sunmalarını istiyoruz. Her zaman kadınlarımızın yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz. Bu tür etkinliklerde yer almak isteyen kadınlarımızı da Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisimiz bünyesine katılmaya davet ediyoruz. Buraya gelerek stantlarda yer alan ve el emeklerini sergileyen tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı kazançlar diliyorum" dedi.

 

'VERGİYE TABİ DEĞİLDİR, EV HANIMIDIR' BELGESİ

 

Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca ise yaptığı açıklamada,"Bu kermeslerdeki amacımız evde üretip satamayan kadınlarımıza bir pazar oluşturmaktır. Kadınlarımız evlerinde hazırladıkları ürünleri burada değerlendirerek satış yapıyor ve hiç bir bedel ödemiyorlar. Vergi Dairesi’nden kadınlarımız için 'Vergiye tabi değildir, ev hanımıdır' diye belge aldırdık. Kermese katılan herkese bu belgeyi almak zorunluluğu getirdik. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri bu tür alanlarda değer kazanıyor. Tüm kadınlarımızı davet ediyoruz." diye konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ