Pazar denetimleri devam ediyor

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Çorlu'da kurulan pazar yerlerinde ölçü, tartı aletleri ve fiyat etiketlerini denetleniyor. Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, pazar y

GÜNDEM 7.09.2018 16:16:00 0
Pazar denetimleri devam ediyor

 

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Çorlu'da kurulan pazar yerlerinde ölçü, tartı aletleri ve fiyat etiketlerini denetleniyor. Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, pazar yerlerinde satılan ürünlerin doğru gramajda vatandaşlara satışı konusunda gerekli denetimlerin devam ettiğini belirtti. 
Vatandaşların daha güvenli ve kaliteli bir hizmet alması amacıyla denetimlerini sürdürdüklerini dile getiren Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik ve 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince kapalı pazar yeri ve semt pazarlarında ölçü ve tartı aletleri ile fiyat etiketleri denetimi düzenledi.
GEREKLİ UYARI VE İKAZLAR YAPILDI
Pazar yerlerinde satılan ürünlerin doğru gramajda vatandaşlara satışı konusunda gerekli denetimleri sürdürdüklerini belirten Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, "Zabıta Müdürlüğümüze bağlı Ölçü Ayar Memurluğu ve Zabıta ekiplerimizce yapılan denetimlerde, tezgâhlarda bulunan terazilerin doğru ölçülerde tartım yapıp yapmadığını ve periyodik olarak iki yılda bir yapılması gereken resmi damga ve muayenelerinin kontrolleri yapılmıştır. Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve semt pazarlarında yapılan denetimlerde Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince tezgâhlarına fiyat etiketi koymayan pazarcı esnafımıza, fiyat etiketlerinin görünür ve okunaklı bir şekilde olması gerektiği konusunda gerekli uyarı ve ikazlar yapıldı" dedi. Uçar, bu kapsamda kanun ve kurallara uymayan esnafa gerekli cezai yaptırımların uygulanacağını da dile getirerek, halkın güvenli ve kaliteli bir hizmet alabilmesi adına Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini aralıksız olarak sürdüreceğini belirtti. 
Haber / Yakup KARATEPE