Öğe yine belediyeye yüklendi

İlçe yönetimi ve AK Partili Meclis Üyeleri ile birlikte açıklama yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, dün saat 13:00'da 23 Nisan Çocuk Parkı'nda yaptığı açık

GÜNDEM 5.09.2018 18:48:00 0
Öğe yine belediyeye yüklendi

 

Parka yapılan iki oyun grubunun maliyetlerinin üzerinde yapıldığını savunan Öğe “Bugün Çerkezköy Belediyesi’nin Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptığını iddia ettiği yerdeyiz. Burada bir çocuk oyun parkı çalışması yapılmış ve oyun grupları var. Burada bir Ağaç Ev diye tabir edilen bir tema var. Bu ağaç ev belediyeye ve vatandaşlara maliyeti KDV ile birlikte 510 bin 106 liraya mal olmuş. Park bahçe yapmakla övünen, birçok konuda eksiği olmasına rağmen burada 510 bin liraya bu temayı yapmanın manası nedir, yapılması gerekiyorsa tabi ki yapılacaktır ama bunun bizlere 510 milyon liraya mal edilmesini Çerkezköy kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” dedi.

“YERİ GELDİĞİ ZAMAN AÇIKLAYACAĞIZ”

6-7 milyon kredi almak için bankaların kapısını çalan, İller Bankası’nda kredi almak için mücadele eden Çerkezköy Belediyesi, bu oyun grubuna 510 bin lira vererek nerelere, kimlere menfaat sağlamıştır, günü geldiğinde kamuoyu bunu öğrenecek” dedi. Aynı parkta bulunan plastik demirden yapılan oyun grubunun da Çerkezköy’e maliyetinin 629 bin 211 lira olduğunu söyleyen Öğe “Yapılması gerekiyorsa yapılacak ama bunun piyasa araştırması yapılmış mıdır, nasıl ihale edilmiştir bunların da yeri geldiği zaman detaylarını açıklayacağız” dedi.

“MALİYETİ 3 MİLYON 956 BİN LİRA”

Parktaki oyun gruplarının tamamının 3 milyon 956 bin liraya firmaya ihale edildiğini söyleyen Öğe “Bu ihale bu firmaya nasıl verildi, bu ihalenin şartnamesini kimler hazırladı, şartname hazırlanırken özel şartlar mı konuldu, bunları da yeri geldiğinde açıklayacağız. Bunlar tabi ki yapılacak. Ama vatandaşın parası çarçur edilmeden. Bundan sonra da bunların takipçisi olacağız. Çerkezköylü hemşehrilerimizin ‘cambaza bak’ oyununa gelmemelerini istiyorum” dedi.

AKAY’DAN AÇIKLAMA BUGÜN GELECEK

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin dün öğlen saatlerinde 23 Nisan Çocuk Parkı’ndan yaptığı eleştirilere Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bugün saat 10:00’da aynı yerde düzenleyeceği basın toplantısıyla cevap vereceğini haber merkezlerine iletti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU