Fotoğraf Festivali 6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek

Süleymanpaşa Belediyesinin ev sahipliği yapacağı Bisanthe Photo 1. Uluslararası Fotoğraf Festivali 6-9 Eylül tarihleri arasında düzenleneceği açıklandı. Festival kapsamında yerli ve yabancı fotoğraf sanat

GÜNDEM 4.09.2018 17:21:00 0
Fotoğraf Festivali 6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve 6-9 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Bisanthe Photo 1. Uluslararası Fotoğraf Festivali ile ilgili toplantı yapıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın başkanlık ettiği toplantıya festival komitesi üyeleri de iştirak etti. Tekirdağ Ramada Otel’de düzenlenen toplantıda, Bisanthe Photo 1. Uluslararası Fotoğraf Festivali hazırlıkları masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca festival kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışması da değerlendirildi. “İnsan ve Yaşama Dair Kareler” temalı yarışmada jüri tarafından yapılan değerlendirmede 492 katılımcıdan gelen bin 817 fotoğrafın değerlendirmeye alındığı belirtildi.

 

4 GÜN BOYUNCA SERGİLENECEK

 

Düzenlenen toplantıda yarışma jürisini oluşturan Kuratör Onur Ercoşkun, Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği (TEFSAD) Başkanı Mehmet Çevik ve Edirne Fotoğraf Derneği (EFOD) Başkanı Serdar İyiyiz’in yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Temsilcisi Ahmet Akın da katıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, festival komitesinden hazırlıklarla ilgili bilgi aldı. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, TESFAD ve TEFOD işbirliği ile gerçekleştirilen ve TFSF’nin destek verdiği Bisanthe Photo 1. Uluslararası Fotoğraf Festivali 5 farklı fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapacağı kaydedildi. Sergilerin Tarihi Belediye Binası, Namık Kemal Evi, Hasan Ali Yücel Meydanı (Tarihi Bedesten altı), Değirmenaltı Mahallesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi ve Süleymanpaşa Sahil dolgu alanda gerçekleşecek olan sergiler 4 gün boyunca ziyarete açık olacağı kaydedildi.

 

PHOTO SAFARİ İKİ GÜN SÜRECEK

 

Festival kapsamında Süleymanpaşa'da 3 farklı rotada Photo Safari düzenleneceği kaydedildi. Photo Safari’nin şehir içi, Bağ Rotası ve Uçmakdere olmak üzere üç farklı rotada gerçekleştirileceği belirtilirken, Photo Safari için 6-8 Eylül tarihleri arasında saat 09.00-18.00 saatlerinde sahil dolgu alanda kayıt masası oluşturulacağı ifade edildi. Konaklama için görevlilerce yönlendirme yapılacağı, çadırda kalmak isteyen katılımcılar için sahil dolgu alanda çadır alanlarının da tahsis edileceği kaydedildi.

 

BİSANTHE PHOTO 1. ULUSLARARASI FOTOĞRAF FESTİVALİ PROGRAMI

 

Bisanthe Photo 1. Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin programı ise şu şekilde; 6 Eylül Perşembe günü sahil dolgu alanında 09:00-18:00 saatleri arasında Photo Safari başvuru kayıtları alınacak. Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Hizmet Binası Bahçesi'nde saat 20:00'da Bisanthe Photo Festival açılışı yapılacak. 7 Eylül Cuma günü saat 9:30'da Bağ Rotası – Ganos – Şehir Merkezi'nden Photo Safari için hareket edilecek. Saat 14:00'de Bağ Rotası – Ganos – Şehir Merkezi'nden Photo Safari için hareket edilecek. Saat 19:30'da Değirmenaltı Mahallesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nde Stoyan Vassev & Tatiana Plotnikova PHOTOVISA Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapılacak. 8 Eylül Cumartesi günü Bağ Rotası – Ganos – Şehir Merkezi'nden saat 9.30 ve 14.00'da Photo Safari için hareket edilecek.n Değirmenaltı Mahallesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nde saat 19:30'da Irina Chmyreva & Masha Goldman PHOTOVISA Tanıtımı ve Slayt Gösterimi yapılacak. 9 Eylül Pazar günü Kumbağ Mahallesi Süleymanpaşa Belediyesi Sanat Galerisi'nde saat 17.00'da Bisanthe Photo Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni düzenlenerek kapanış gerçekleştirilecek.

 

Haber / Yakup KARATEPE