Balık Festivali sona erdi

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin kuruluşunun 60. yılına özel düzenlenen Marmaraereğlisi Balık Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Yeniçiftlik Mahallesi'nde düzenlenen Marmaraereğlis

GÜNDEM 2.09.2018 18:46:00 0
Balık Festivali sona erdi

 

 

 

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin kuruluşunun 60. yılına özel düzenlenen Marmaraereğlisi Balık Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Yeniçiftlik Mahallesi’nde düzenlenen Marmaraereğlisi Balık Festivali'nde vatandaşlara 3 bin adet balık ekmek ikram edildi. Balık ekmek ikramının ardından Atatürk Parkı’nda Seher Elidar, Bahar Gelir ve Özge Erdeniz sahne aldı. Festivalin son gecesinde sahne alan Kuzeyinoğlu Volkan Konak 7 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

 

 

Marmaraereğlisi Balık Festivali kapsamında Atatürk Parkı’nda 3 bin uskumru balık ekmeğinin ikram edildiği programda 15 metrelik mangal kuruldu. Belediye personelleri tarafından hazırlanan uskumru balıkları vatandaşlara ikram edildi. Bölge esnafıyla birlikte koordine edilen organizasyonla ilçede balık sektörünün gelişmesine ve tanıtılmasına katkı sağlamanın hedeflendiğini belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan balık ekmek ikramı sonrası esnafı ziyaret etti.

 

3 SANATÇI SAHNE ALDI

 

Balık ekmek ikramının ardından Yeniçiftlik Mahallesi Atatürk Parkı’nda Seher Elidar, Bahar Gelir ve Özge Erdeniz sahne aldı. Yaklaşık 3 bin 500 vatandaşın katıldığı konserde ilk olarak Seher Elidar sahne aldı. Seher Elidar konserinin tamamlanmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün, Elidar’a sır altı çini uygulama kursunda kursiyerler tarafından yapılan çini tabağını takdim etti. Gencer Savaş Bandosunun da sahne aldığı konser, Bahar Gelir’in sahne almasıyla devam etti. Bahar Gelir konserinin tamamlanmasının ardından Başkan Uyan, sanatçıya sır altı çini uygulama kursunda kursiyerler tarafından yapılan çini tabağını takdim etti. Uyan, plaket takdiminden sonra yaptığı konuşmada Yeniçiftlik Mahallesi’nin gelişmesi için sosyal kültürel etkinliklere de ağırlık verileceğini belirtti.  Başkan Uyan’ın konuşmasının ardından Özge Erdeniz sahne aldı. Erdeniz’in konserinin tamamlanmasının ardından sanatçıya Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, çini tabağını takdim etti.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Marmaraereğlisi Balık Festivali'nin son gününde düzenlenen tavla, zıpkınla balık avcılığı, olta balıkçılığı ve sokak basketbolu turnuvalarında dereceye girenlere ödülleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan tarafından takdim edildi.

 

"GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK"

 

Ödül töreninin ardından konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan Marmaraereğlisi Balık Festivali’nin geleneksel hale getirileceğini belirterek, "Bir hafta dolu dolu bir festival geçirdik. Denizi ve balığı ile ünlü ilçemiz en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Festivalimizde zıpkınla balık avcılığı, olta balıkçılığı, tavla, sokak basketbolu, plaj futbolu, plaj futbolu turnuvaları düzenledik. Ayrıca Meslek Edindirme kursları sergimizi açtık. Kültür sanattan spora ve deniz sporlarıyla dolu dolu bir festivalin kapanışını Volkan Konak ile yapıyoruz. İlçemizin gelişmesi açısından her alanda yaptığımız yatırımlar devam edecek. Tarih ve turizm kenti olan ilçemizin bu alanlarda gelişmesi için her zaman mücadele ediyoruz. Çevreye ve insan sağlığına zararlı ilçemize getirilmesi planlanan her türlü dayatmalara karşı halkımızla birlikte dim dik ayakta durmaya devam edeceğiz" dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından Hakan Doğanay şovu gerçekleştirildi.

 

VOLKAN KONAK UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

 

Sunucu Hakan Doğanay’ın şovunun ardından sahne alan Kuzeyinoğlu Volkan Konak, yaklaşık 7 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Kuzeyinoğlu “Cerrahpaşa, Alnıma yazdı kader” gibi birbirinden ünlü eserlerini seslendirdi.Konser sonrası Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan tarafından Volkan Konak’a çiçek ve plaket takdim edildi.

 

Haber / Özge MERİÇ