Manuş Baba gönülleri fethetti

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali Sıla ve yeni Türkü konserlerinin ardından Cumartesi akşamın Manuş Baba konseri ile devam etti. Manuş Baba seslendirdiği şa

GÜNDEM 2.09.2018 18:44:00 0
Manuş Baba gönülleri fethetti

 

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali Sıla ve yeni Türkü konserlerinin ardından Cumartesi akşamın Manuş Baba konseri ile devam etti. Manuş Baba seslendirdiği şarkılar ve sahne performansı ile Çerkezköylülere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

 

 

Çerkezköy Belediyesi  1.Kültür ve Sanat Festivali’nin 3’üncü gününde Manuş Baba sahne aldı.

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

Saat 21:30’da festival alanında düzenlenen konserde alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Manuş Baba, gerçekleştirdiği muhteşem konser ile Çerkezköylüye unutulmaz bir gece yaşattı. Konserinin başında “Yalan” isimli şarkıyı seslendiren Manuş Baba,  “Bizim Çerkezköy’deki ilk konserimiz. Bizi böylesine güzel bir şekilde karşılamanız bizim için çok anlamlı. İyi ki geldiniz, iyi ki bizleri yalnız bırakmadınız. Teşekkür ediyoruz. Kültür ve Sanat Festivali’nin ilkinde yer almak heyecan verici. Öncelikle bugün burada sizlerle buluşmama vesile olan Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve bu alanı dolduran herkese sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Manuş Baba’nın sözleri Ahmet Arif’e ait olan “Haberin Var Mı” türküsünü seslendirmesinin ardından sahneye çıkarak çiçek takdim etti. Akay, “Bugün bizlerle bir araya gelerek Çerkezköylülere muhteşem bir gece yaşatan Manuş Baba’ya tüm vatandaşlarım ve şahsım adına teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

İZMİR MARŞI İLE DEVAM ETTİ

Akay’ın konuşmasının ardından konserine “İzmir Marşı” ile devam eden Manuş Baba’ya festival alanındaki on binlerce kişi de hep bir ağızdan eşlik etti. Manuş Baba, 2017 yılında çıkardığı albüme ismini veren “Dönersen ıslık çal” şarkısını seslendirirken, dinleyiciler de zaman zaman ıslıklarla zaman zaman da alkışlarla şarkıya eşlik etti. Kemal Sunal’ın efsane filmlerinden Çöpçüler Kralı’nın film müziği olan “Gurbet” şarkısını da seslendiren Manuş Baba usta sanatçı Kemal Sunal’ı da rahmetle andı.

AĞLAMA ANNE ŞARKISINI ANNELER İÇİN SESLENDİRDİ

Aşık Mahzuni Şerif’ten “Domdom Kurşunu” türküsü ile konserini sürdüren Manuş Baba, “Eteği Belinde” şarkısı ile de dinleyicileri coşturdu. Albümde yer alan “Ben sana vurgunum”, Selda Bağcan’dan “Ağlama Anne” şarkısını da tüm anneler için seslendirdi. Konserini “Dört Nal” şarkısı ile sürdüren Manuş Baba Zeki Müren’in unutulmaz eseri “Azize”yi de dinleyicilerle birlikte seslendirdi. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Manuş Baba, “Bir elmanın yarısı” ve “Derin derin sevdalara dalarsın” şarkılarını da seslendirdi. Konserinin sonunda istek üzerine “Dönersen ıslık çal” ve “Haberin var mı” şarkılarını yeniden seslendiren Manuş Baba “Ellerinizden, gözlerinizden, kalplerinizden öpüyorum. Bu gecenin düzenlenmesinde kimin emeği varsa hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU