3. Kuş Festivali'nin hazırlıkları devam ediyor

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Kuş Festivali'nin hazırlıkları devam ediyor.

GÜNDEM 27.08.2018 18:33:00 0
3. Kuş Festivali

Çerkezköy ve Kapaklı’daki kuş severler, Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği’nde bir araya gelerek festival komitesini oluşturdu. Toplantıda konuşan Kapaklı Kürklü ve Kafes Hayvanları Derneği Başkanı Eşrek Akgün, dernek olarak bu yıl 3’üncüsünü düzenleyecekleri Kuş Festivali’nin hazırlıklarını Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği ile birlikte yürüteceklerini belirtti.

 

ÖNEMLİ BİR FESTİVAL OLACAK

 

Bu festivalin bölge açısından önemli bir festival olacağını kaydeden Akgün, Trakya ve Marmara Bölgesi’ndeki tüm kürklü ve kümes hayvanları ile kuş derneklerini festivale davet edeceklerini kaydetti. Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği Başkanı Hasan Erişken de “Kanatlı ve kafes havyaları ile uğraşan insanların hayata bakışı daha pozitif olduğu gibi yardımlaşma yönünden de kendilerini geliştirerek insanlara karşıda yardım sever oluyor. Kapaklı’da bu yıl 3. düzenlenecek olan Kuş Festivali’ne bizler de tam destek veriyoruz ve festival komitesinde de bize verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi.

 

SES GETİRECEK BİR ORGANİZASYON OLACAK

 

Çerkezköylü kuş severlerden Emekli Öğretmen Oktay Becerik ise, “Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın destekleriyle bu yıl Kapaklı’da  düzenlenecek olan 3. Kuş Festivali önceki iki festivalde olduğu gibi bu üçüncüsünde de ses getirecek bir organizasyon olacağına inanıyorum. Bu yıl Kapaklı Kuş Festivali’nin çok daha iyi olması için organizasyonda görev alan tüm arkadaşlarımızın görevlerini eksiksiz olarak yerine getireceklerine de inanıyorum” dedi. Kapaklı Kürklü ve Kafes Hayvanları Derneği Başkan Yardımcısı Sezai Yetim, “Çok güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum” dedi. Aynı zamanda Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği üyesi olan Çerkezköy Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri ise “Sadece Trakya bölgesinde değil, Marmara bölgesinde ve ülke çapında da ses getirecek bir organizasyon olacağına canı gönülden inanıyorum”dedi.

 

FESTİVAL KOMİTESİ OLUŞTURULDU

 

Festival Kapaklı Kürklü ve Kafes Hayvanları Derneği tarafından 16 Eylül’de Recep Güven Parkı’nda düzenlenecek. Festival komitesinde şu isimler yer aldı: Eşref Akgün,Hasan Erişken, Oktay Becerik,Fikret Tanyeri,Sezai Yetim,Ramazan Balta,Cüneyt Çiftçi,Yusuf Yüzer,Aydın Aybal,Sermet Gürsoy,Erdem Dede,Remzi Bey,Özcan Çalışkan ve Nuri Marangoz.

 

Haber / Özge MERİÇ