Mükemmeliyet Merkezi Projesi'nde imzalar atıldı

Namık Kemal Üniversitesi'nin Kalkınma Bakanlığı'na sunulmak üzere hazırladığı Süt Mükemmeliyet Merkezi projesi için fizibilite raporu hazırlanmak üzere Trakya Kalkınma Ajansı'na su

GÜNDEM 19.08.2018 15:08:00 0
Mükemmeliyet Merkezi Projesi

 

Namık Kemal Üniversitesi’nin Kalkınma Bakanlığı’na sunulmak üzere hazırladığı Süt Mükemmeliyet Merkezi projesi için fizibilite raporu hazırlanmak üzere Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan fizibilite destek projesi kabul edildi. Proje, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imzalandı.

PRATİK VE TEORİK EĞİTİM VERİLECEK

Kabul edilen fizibilite desteği projesi kapsamında TR 21 Trakya Bölgesinde süt üreticilerinin ve sütü işleyen kar amacı güden tüzel kişilerin gelir gücünü artırarak bölge kalkınmasına ve istihdamına katkıda bulunması için kurulması planlanan süt mükemmeliyet merkezi projesi için fizibilite raporunun hazırlanmasının amaçlandığını belirten yetkililer “Fizibilite raporuna göre Köseilyas köyünde Ziraat Fakültesinin işlettiği Çiftlik Park içerisine kurulacak merkez ile süt üreticilerine, süt sanayinde çalışan personele ve üniversitenin ilgili alanlarında eğitim gören öğrencilere süt ve süt ürünleri konusunda pratik ve teorik eğitimler verilecek.  Bölgede farkındalık oluşturarak süt verimi ve kalitesinin artırılması, bölgedeki insan kaynağının teknik ve pratik niteliklerinin geliştirilmesi sağlanacak” dedi.

ÇEŞİTLİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ SAĞLANACAK

Aynı zamanda bölgedeki süt ve süt ürünleri firmalarına Ar&Ge desteği sağlanacağını dile getiren yetkililer “Bu işletmelerin sorunlarına çözüm bulunması yanında özellikle küçük ölçekli işletmeler Ar&Ge kültürü ile tanıştırılarak, bölgedeki süt ürünleri çeşitliliğinin geliştirilmesi sağlanacak” dedi.

Haber / Ayşenur AYDIN