Deprem farkındalığı oluşturulacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde deprem simülasyon TIR'ıyla genç ve çocuklarda deprem farkındalığı oluşturulacağı belirtildi. Ayr?

GÜNDEM 15.08.2018 16:50:00 0
Deprem farkındalığı oluşturulacak

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde deprem simülasyon TIR’ıyla genç ve çocuklarda deprem farkındalığı oluşturulacağı belirtildi. Ayrıca alanında uzman akademisyenlerin de konuşmacı olarak katılacağı "Marmara'da Deprem Çalışmaları ve Depreme Dirençli Yapılar" konulu bir panelin de düzenleneceği ifade edildi.

 

 

17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümü dolayısıyla, deprem farkındalığı oluşturmak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda 16-17 Ağustos tarihlerinde sahil dolgu alana kurulacak Büyükşehir Belediyesi'ne ait simülasyon TIR’ıyla vatandaşlara deprem hakkında bilgiler verilirken, deprem sırasında yapılması gerekenler de anlatılacak.

PANEL DÜZENLENECEK

17 Ağustos Cuma günü saat 14:30’da da Marmara'da Deprem Çalışmaları ve Depreme Dirençli Yapılar" konulu panel düzenlenecek. Panele konuşmacı olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Gülüm Tanırcan, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Bal, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener katılacak.

Haber / Menşure KARDEŞ