Kurbanlıkların yüzde 85'i satıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarca yolu üzerinde kurulan Kurban satış pazarında kurbanlıkların yüzde 85'i satıldı. Bu yıl ilginin yoğun olduğunu belirten hayvan yetiştiricileri, "Son g?

GÜNDEM 14.08.2018 16:29:00 0
Kurbanlıkların yüzde 85

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarca yolu üzerinde kurulan Kurban satış pazarında kurbanlıkların yüzde 85’i satıldı. Bu yıl ilginin yoğun olduğunu belirten hayvan yetiştiricileri, “Son güne kalan kurbanlık bulamaz” dedi.

 

 

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarca yolu üzerinde kurulan Kurban satış pazarında kurban hareketliliği devam ediyor.

10-17 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Fiyatların geçen yıl ile aynı seyrettiğini belirten hayvan yetiştiricileri vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını belirtti.  Küçükbaş hayvanlar bin ile bin 800 lira arasında satılırken, büyükbaş kurbanlıkların fiyatları ise 10 bin ile 17 bin lira aralığında değişiyor.

“ARİFE GÜNÜNE KADAR KURBANLIK KALMAYACAK”

Besicilerden İdris Aydın, bu yıl bereketli bir dönem geçirdiklerini ve satışların oldukça iyi olduğunu belirterek “Durumdan çok memnunum. İnşallah daha da iyi olmasını bekliyoruz. Geçen yılla bu yıl baskül fiyatları aynı. Pazarda bulunan 300 büyükbaş hayvanın 250’si satılmıştır” dedi. Büyükbaş hayvanların yüzde 85’e yakınının satıldığını kaydeden Aydın, bu gidişle arife gününe kadar kurbanlık kalmayacağını ifade etti.

SON 2 GÜN FİYATLARDA DÜŞME OLABİLİR

Aydın, bu yıl sattıkları malın yerine gelecek yıl aynı malı koyamayacaklarını da ifade ederek “Kurban pazarında canlı kilosu 380 olan büyükbaş hayvanı 8 bin TL’ye veren var. Şu günlerde küçükbaş hayvanlar büyükbaş hayvanlara nazaran nadir satılıyor. Küçükbaş hayvanların satışları son günlerde daha fazla artıyor” dedi. Küçükbaş hayvanlar bin ile bin 800 arasında değişen fiyatlarda satıldığını kaydeden Aydın, bayrama son iki gün kala küçükbaş hayvanların fiyatlarında düşme olabileceğini dile getirdi.

“SON GÜNE KALAN KURBANLIK BULAMAZ”

Besicilerden Varol Dalgıç da “Son güne kalan kurbanlık bulamaz. Bir hafta önce 20’ye yakın kurbanlık getirdim ve 15’e yakınını sattım. Bu yıl satışlar geçen yılla aynı. Satışlar iyi gidiyor ama gelecek yıl aynı fiyatlara yem alamayacağız. Çünkü bir çuval yem 75 TL, balya 20 TL, Saman ise 15 TL oldu. Bu yılı kurtardık ve gelecek yılı şimdiden düşünmeye başladık.  Şu anda birçoğumuzun elinde satacak hayvan kalmadı” dedi. Abdullah Karasakal da bu yıl bereketli bir dönem geçirdiklerini ifade ederek “Allah'a şükürler olsun satışlar iyi” dedi.   

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU