Seyyar satıcılara cezai işlem uygulanıyor

Kapaklı Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde seyyar satıcılılara karşı denetimlerini sürdürüyor.

GÜNDEM 13.08.2018 17:58:00 0
Seyyar satıcılara cezai işlem uygulanıyor

 

Kapaklı Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde seyyar satıcılılara karşı denetimlerini sürdürüyor.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Esnafların haklarını korumak ve ilçede gürültü kirliliği yaşanmasını önlemek amacıyla seyyar satıcılar üzerindeki denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten kapaklı Belediye Başkanı İrfan mandalı “Özellikle gıda satışları yapan seyyarlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38. maddesinden cezai işlem uygulanıyor. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan esnafımızın ve insanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi açısından seyyar satıcılar ile ilgili denetimlerimiz devam edecek” dedi.

“ÇOK FAZLA ŞİKAYET GELİYOR”

Başkan Mandalı, seyyar satıcılar ile ilgili sürekli şikayetlerin geldiğini ifade ederek “Sanayi kenti olduğumuz için vatandaşlarımız vardiyalı sistemde çalışıyorlar. Gündüz uyuyan vatandaşlarımızdan ses olması sebebi ile oldukça fazla şikâyet geliyor. Şartlar ne olursa olsun, seyyar satıcıların satış yapmasına izin vermeyeceğiz. Yasalar neyi emrediyorsa onu uygulayacağız” dedi. Amaçlarının halkın sağlıklı ürün tüketmesi ve esnafın haksız rekabet nedeniyle zarar görmemesi olduğunu dile getiren Mandalı halkın ve esnafın rahat etmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.

Haber / Özge MERİÇ