Çocuklara 'okul olgunluğu testi'

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi tarafından, okula başlama yaşına gelen çocuklara yönelik okul olgunluğu testi yapıldı.

GÜNDEM 13.08.2018 14:34:00 0
Çocuklara

 

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi tarafından, okula başlama yaşına gelen çocuklara yönelik okul olgunluğu testi yapıldı.

 

 

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi tarafından okul çağına gelen çocuklara yönelik yapılan okul olgunluk testinde çocukların bilişsel yetenekleri, algılama becerileri ve öğrendiklerini uygulama yetileri değerlendirildi.

6 FARKLI TEST UYGULANDI

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi’nde Psikolog Müge Başol Fırat gözetiminde yapılan uygulamada okula yeni başlayacak olan yaklaşık 30 çocuğa 6 farklı test uygulanırken, 100 maddeden oluşan testler, görsel algı, sayı bilgisi, kelime bilgisi, cümle kavrama, benzerlikleri tanıma gibi alt başlıklarda gerçekleştirildi.

BECERİLERİNİN SEVİYELERİ ÖLÇÜLDÜ

Çalışma, teste katılan her çocuk için bire bir olarak uygulanan testlerle çocukların bilişsel becerileri, matematik gibi soyut kavramları zihninde canlandırabilme anlamına gelen çoklu zekâları, algılama yetileri gibi özellikler değerlendirilirken, çocukların verilen yönergeleri anlama ve takip edebilme, uygulama becerilerinin seviyesi ölçüldü.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU