Trakya'nın ilk termal tesisi kuruluyor

Trakya'nın ilk termal tesisi Saray'da kuruluyor. Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park Yatırımı'nın temeli önceki gün 15:30'da düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Doğan Jeotermal Yönetim Kurulu Ba?

GÜNDEM 12.08.2018 14:40:00 0
Trakya

Ayaspaşa Mahallesi Depo Caddesi'nde inşaatı başlayan Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park Yatırımı temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

 

"JEOTERMAL ENERJİYİ ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KAZANDIRIYORUZ"

 

Törende konuşan Doğan Jeotermal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, "Dünya tarihine baktığımızda bütün savaşların sebebi enerji kavgalarıdır. İşte bugün Türkiye’nin milli kaynağı olan jeotermal enerjiyi ülkemiz ekonomisine kazandırmak için Hattuşa Saray Park Projesi'nin temellerini atacağız. Buradaki temel atma törenimiz Türkiye için bizler için ülkemiz için son derece anlamlı" dedi.

 

DÜNYA'DA 7’NCİ, AVRUPA'DA 1’İNCİ SIRADA

 

Jeotermal kaynaklar açısından Türkiye'nin zengin bir ülke olduğunu dile getiren Doğan, "Türkiye Jeotermal kaynaklar açısından Dünya’da 7’nci, Avrupa’da 1’inci sırada yer alıyor. Dünyadaki termal sağlık turizmi yükselen bir değer. Bu değere rağmen dünyadaki termal sağlık turizmi pastasından her ülke yeteri kadar pay almışken, Türkiye sadece 100-150 milyon dolar alıyor. Ancak bundan yaklaşık 1 yıl önce çıkmış olan özellikle kaplıca yönetmeliği sayesinde Yenilenebilir Enerji Kanunları sayesinde artık Termal Sağlık Turizmi alanında da Türkiye hak ettiği noktaya gelecek. Bunları yapmak için yatırımcı lazım. Biz de bir yatırımcı olarak Doğan Jeotermal Şirketler Grubu olarak 3 bin çalışanımızla 78 mühendisimizle 28 yıldır Türkiye’deki termal kaynakları ülkemiz ekonomisine kazandırmak için yoğun çalışmalar yaptık. Mevcut tesislerimizi büyüteceğiz. Saray’a 50 milyon dolarlık yatırım yapacağız” dedi.

 

"BÖLGEMİZE İSTİHDAM SAĞLAYACAK"

 

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da Saray’ın ve bölgenin yarınlarını değiştirecek tarihi bir gün yaşadıklarını ifade ederek “Çalışmalarımız sonucunda ilçemizde bir jeotermal sağlık turizmi merkezi kurulması sürecine kadar uzandık. Ayaspaşa Mahallesi 815 ada, 1 parselde yani şu anda bulunduğumuz alanda yapılan bu tesis, 28 yıl sonra tamamen Saray Belediyesi’nin mülkü olmak şartıyla inşa ediliyor. Yapılacak olan tesislerde, yaptığımız anlaşma gereği Saray ilçesi sınırlarında ikamet eden tüm vatandaşlarımıza günübirlik tesis hizmetlerinde yüzde 25 indirim uygulanacak. Ayrıca yapılacak olan bu tesiste, Saray Belediyespor bünyesindeki sporcularımıza ücretsiz hizmet sağlanacak. İlçede ve bölgede önemli bir istihdam alanı yaratacak olan bu tesisler yoluyla binlerce insanımıza iş olanağı sağlayacağız. Bölgedeki bu hareketliliğin Saray insanına ve esnafına da çok büyük getirileri olmasını hedefliyoruz" dedi.

 

“EKONOMİ ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN BİR KUMPAS VAR”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop da 21. yüzyılın başında dünyanın yeniden kurulduğu bir coğrafyada yaşadığımızı belirterek “Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren bugünlere kadar Türkiye büyük bir güç, büyük bir enerji topladı. Ekonomik olarak da Türkiye çok büyüdü, güçlendi. Birkaç gündür yaşadığımız bir sıkıntı var. Döviz üzerinde yürütülmeye çalışılan bir saldırı, bir operasyon var. Türkiye’ye karşı ekonomi üzerinden yürütülmeye çalışılan bir kumpas var” dedi. Türkiye’ye güvenin yurt dışında da devam ettiğini ve edeceğini kaydeden Şentop “Bünyemiz sağlam” dedi. Yatırımlar yapmaya devam eden yatırımcıları tebrik eden Şentop “Bunların devamı için kendileri için her türlü katkıya hazırız” dedi.

 

TESİS 24 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

 

Temel atma töreninde son konuşmayı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Tekirdağ’ın Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu kaydeden Ceylan “Bizler de ilimizde hem sanayide hem turizmde hem de lojistikte daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla üretim için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bizim önemli sektörümüz olan turizm sektöründe de bugün temelini attığımız yatırım, turizm sektörünü sağlıkla birleştiren önemli bir yatırım. İlimizin en şirin en güzel ilçelerinden olan Sarayımızda Doğan Jeotermal grubuyla belediyemizin katkılarıyla bu aşamaya getirilen yatırım inşallah 24 ay içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacak. İlimizi bu jeotermal sağlık su tesisinin girmesi ve yapılacak yeni yatırımlar ile bir turizm şehri haline getirmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Konuşmaların ardından butona basılarak ilk harç atıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ