Yol haritası ve ortak projeler görüşüldü

Dmitry Mendeleev Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Dış İlişkiler Birimi Yöneticisi Altay Mikhailzade daha önce Çorlu Mühendislik Fakültesi ile imzalanan Bilimsel İşbirliği Çerçeve Anlaşması

GÜNDEM 8.08.2018 17:37:00 0
Yol haritası ve ortak projeler görüşüldü

NKÜ ve Dmitry Mendeleev Üniversitesi arasında imzalanan Bilimsel İşbirliği Çerçeve Anlaşması çerçevesinde gelinen sürecin değerlendirildiği toplantıda izlenen yol haritası ve iki üniversite arasında gerçekleştirilecek ortak projeler de görüşüldü. 

 

“KATKI VERMESİ KARARLAŞTIRILDI”

 

Çorlu Mühendislik Fakültesi tarafından yayınlanan European  Journal of Engineering and Applied Sciences (EJEAS) Dergisine Dmitry Mendeleev Üniversitesi tarafından katkı verilmesi de kararlaştırıldı. Dmitry Mendeleev Üniversitesi Rektör Danışmanı Altay Mikhailzade, Namık Kemal Üniversitesi ile imzalanan işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek olan ortak projelerin kendilerini heyecanlandırdığını belirtti. 

 

PEKÇOK ALANI KAPSIYOR

 

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, endüstrinin ihtiyaç duyacağı kaliteli mühendislerin yetiştirilmesine ve sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda AR-GE çalışmalarının yapılmasına yönelik çalışmalar geliştirildiğini ifade ederek “İşbirliği kimya, çevre teknolojileri, nanoteknoloji, biyomedikal ve multidisiplinler arası AR-GE çalışmaları, lisans ve lisan üstü seviyesinde öğrenci değişimleri, ortak laboratuar kurma ve laboratuar alt yapılarından faydalanma, bilimsel konferans ve çalıştayların düzenlenmesi gibi pek çok alanı kapsıyor” dedi. 

 

Haber / Ayşenur AYDIN