Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek

Saray Belediyesi tarafından "13. Uluslararası Saray Kültür, Sanat ve Barış Festivali" kapsamında yapılan Atatürk Koşusu yarışmasının bu yıl 2'ncisi düzenleniyor. 19 Ağustos Pazar günü sa

GÜNDEM 7.08.2018 16:10:00 0
Bu yıl 2

Saray Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan Atatürk Koşusu'na Saray ve çevre ilçelerde yaşayan, sağlık sorunu bulunmayan tüm vatandaşların kendi yaş kategorilerinde katılabileceği açıklandı. Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşların Saray Belediyesi Mavi Masa Birimi'ne başvurmaları gerektiği kaydedildi.

 

DERECEYE GİREN YARIŞMACILARA ÖDÜL VERİLECEK

 

19 Ağustos Pazar günü saat 18:00'da düzenlenecek olan yarışmaya kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların, kimlik fotokopisi ile birlikte, 18 yaşından küçükler için veli muvafakatnamesi, yetişkinler için ise katılım dilekçesi ile Saray Belediyesi Mavi Masa Birimi'ne başvurmaları gerektiği belirtildi. Saray Belediyesi tarafından Atatürk Alanı’ndan kaldırılacak ücretsiz servisler ile yarış yerine ulaşımın sağlanacağı açıklanırken yarışmanın güzergahının Güneş Kaya yolundan başlayarak Atatürk Anıtı önünde son bulacağı belirtildi. Yarışmanın ardından tüm yarışmacı madalyalarının ve dereceye giren yarışmacı ödüllerinin “13. Uluslararası Saray Kültür, Sanat ve Barış Festivali” kapsamında Atatürk Alanı’nda kurulacak olan sahnede takdim edileceği bildirildi.

 

 

KIYAFETSİZ KATILIM KABUL EDİLMEYECEK



Saray Belediyesi tarafından düzenlenecek olan yarışmayla ilgili yapılan açıklamada, "Yarışmaya katılacak olan vatandaşlar, yarış öncesi mutlaka muayene olmalı. Solunum yolları ve kalp hastalıkları olanlar yarışa katılmamalıdırlar. Yemeğinizi koşudan en az iki saat önce yiyerek alkollü ve asitli içeceklerden kaçınınız. Spor ayakkabınızı mutlaka çorapla giyiniz. Ayak parmaklarınıza süreceğiniz krem, yarış sonrasında oluşabilecek yaraları önleyecektir. Yarış esnasında oluşan bir sağlık problemi için yarışı terk ederek, sağlık görevlilerinden yardım isteyiniz. 1 adet ambulans, her an hazır bulunan bir sağlık ekibi güzergah üzerinde hizmetinizde olacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Saray Belediyesi tarafından yol güvenliği sağlanacak, koşu güzergâhına araç girişi engellenecektir. Yarışmaya katılımda mesuliyet katılımcılara ve 18 yaşından küçüklerde velilerine aittir. Her türlü mesuliyetten muafız. Buna kazalar, çalınan kıyafet ya da başka araç, gereçler de dahildir. Tüm katılımcılar katılım formunu imzaladıklarında Atatürk koşusuna katılmalarında herhangi bir sağlık engelinin bulunmadığını kabul etmektedir" ifadelerine yer verildi. Belediye tarafından koşuda kullanılacak kıyafetlerin 16 Ağustos  Perşembe Günü 13:00-18:00 saatleri arasında Mavi Masa biriminden verileceği belirtilirken yarışma günü kıyafet dağıtımı yapılmayacağı ve kıyafetsiz koşuya katılımın kabul edilmeyeceği belirtildi.


 

Haber / Özge MERİÇ