Trakya Müzik Festivali yoğun ilgi gördü

Edirne'nin Keşan ilçesinde düzenlenen Trakya Müzik Festivali'ne yoğun ilgi gördü. Erikli sahilinde düzenlenen Trakya Müzik Festivali'ne Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nin yanı sıra İstanbul ile diğer çevre

GÜNDEM 6.08.2018 17:25:00 0
Trakya Müzik Festivali yoğun ilgi gördü

 

 

 

Edirne'nin Keşan ilçesinde düzenlenen Trakya Müzik Festivali'ne yoğun ilgi gördü. Erikli sahilinde düzenlenen Trakya Müzik Festivali'ne Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nin yanı sıra İstanbul ile diğer çevre illerden gelen binlerce kişi gündüz denizin keyfini çıkarırken, gece ünlü sanatçıların konserleriyle eğlendi.

 

Trakya Müzik Festivali'nin ikinci gecesinde sahne alan Haluk Levent, 2004 yılında 12 saatlik protesto eylemini hatırlatarak, Saros Sazlıdere sahiline yapılması planlanan gemi iskelesi projesine tepki olarak 15 saat aralıksız konser vereceğini açıkladı.


15 SAATLİK PROTESTO KONSERİ


Trakya Müzik Festivali'nin ikinci gecesinde Manuş Baba, Haluk Levent, Moğollar ve Duman grubu sahne aldı. Ardından Ünlü Sanatçı Haluk Levent konseri öncesinde, konser alanında toplanan binlerce kişi, dev Türk bayrağını elleri üzerinde gezdirdi. 2004 yılında Saros Körfezi'ne yapılmak istenen Trans Trakya Petrol Boru hattı projesine tepki olarak 12 saat 5 dakikalık konser verdiğini hatırlatan Haluk Levent, yine Erikli Sazlıdere sahiline gemi iskelesi yapılmasının planlandığını söyledi. 26-27 Mayıs tarihinde Edirne Valiliği'nden izin aldıkları taktirde, 'Saroz Çevre Komitesi' ile birlikte Saroz'a yapılması düşünülen liman ve santrallere tepki olarak 15 saat konser vereceğini açıklayan Haluk Levent, "Ben ve grubum 2004 yılında Saroz'a 'Trans Trakya' projesinin iptali için ekip arkadaşlarımla birlikte burada 12 saat 5 dakika rekor konser vermiştik. Şimdi daha büyük tehlike var. Dünyanın en güzel sahili, Türkiye'nin en temiz denizi. Yakında buralara limanlar yapılacak. Maalesef arkasından santraller gelecek. Az önce Saroz'un çevre komitesinden arkadaşlarla görüştüm, eğer izin alınabilirse, bu ayın 26-27'sinde bir miting düzenlenecek. Ona katılmanızı istiyorum. Ben o gün 12 saat 5 dakikalık rekor konseri, 15 saate çıkarmak istiyorum" dedi.

 

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

 

Konserine devam eden Haluk Levent hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyü sahilinde, BOTAŞ tarafından yapılması planlanan yeniden gazlaştırma terminali (FSRU) ve Kara Boru Hattı Projesi için alınan acele kamulaştırma kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.


DOĞUM GÜNÜ SÜPRİZİ


Haluk Levent'in ardından sahneye çıkan Moğollar grubuna festivali düzenleyen Aziz Gül tarafından, 50'nci kuruluş yıldönümü ve Cahit Berkay'ın 72'nci yaş günü nedeniyle  doğum günü pastası sürprizi yapıldı. Sahnede şarkı söyledikleri sırada Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca tarafından anons edilmesiyle sahneye gelen pastayı üfleyen Cahit Berkay, gözyaşlarına hakim olamadı. Ünlü sanatçının 6 yaşındaki çocukluk fotoğrafının yansıtılmasıyla yapılan kutlamada, "Bu duyguyu tarif edebilmek yetenek istiyor, güç istiyor. Evet bu benim 6 yaşındaki halim. Şu an 72 bitti. 50 yıldır sahnelerdeyim, 50 yıl daha sahnede kalmaya devam edeceğim. Sürpriz doğum günü için çok teşekkür ederim" dedi. Gecenin son konserinde ise Duman grubu sevenlerini söyledikleri şarkılarla coşturdu. Festivalin son gecesinde Yeni Türkü, Manga ve Kenan Doğulu'nun sahne alacağı açıklandı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN