Öğrenci ve iş verenler için yeni bir proje

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, 4'üncü sınıf öğrencilerinin, sektör tümleşik eğitim programıyla haftada 2 gün üniversitede eğitim gör

GÜNDEM 6.08.2018 15:51:00 0
Öğrenci ve iş verenler için yeni bir proje

Organize sanayi bölgelerinin yoğun olarak bulunduğu Çorlu'da, öğrenci ve işverenler için yeni bir projeye imza attıklarını belirten Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tecer, Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin sektör tümleşik eğitim modeline resmen geçtiğini açıkladı.

 

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA FAALİYETE GEÇECEK

 

Son sınıf öğrencilerine sanayi tesislerinde iş deneyimi imkanı tanıdıklarını dile getiren Tecer, 8 mühendislik bölümünde, 106 öğretim elemanı ve yaklaşık 4 bin öğrenciyle lisans eğitimi sürdürdüklerini belirtti. Tecer,"Sektör tümleşik eğitim talebimiz üniversitemiz senatosunda onaylandı. YÖK’ün kabulü ve olurlarıyla da 2018- 2019 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayacak. 2018 kılavuzunda 767 bilgi notuyla Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde sektör tümleşik eğitim uygulanacağı ilan edilmiştir. Aynen şu ifadeyle 'Öğrenciler 4. sınıfın güz veya bahar yarıyılında sektör tümleşik eğitim kapsamında (STE) alanları ile ilgili sektör, kurum ve kuruluşlarda eğitimlerini sürdürebilecektir' denilmektedir. Bizim fakültemizdeki tüm bölümlerde 8 ayrı bölümümüz var. 8 bölümümüzde son sınıf öğrencileri, uzatmalı öğrenciler de olabilir, haftanın 3 gününde sektörde çalışmaya başlayacaklar. Böylelikle öğrencilerimiz, buradan aldıkları teorik bilgileri uygulama şansı yakalamış olacaklar. İş yerlerindeki organizasyon ve süreçleri tanımış olacaklar, grupla beraber çalışma bilinci kazanmış olacaklar. Bu da onlara daha kolay istihdam olanakları sağlayacak" dedi.

 

NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞECEK


Program sanayici, akademisyen ve öğrencileri ilgilendirdiğini kaydeden Prof. Dr. Tecer, "Bu program sanayici, akademisyen ve öğrencileri ilgilendiriyor. Sanayici açısından da bu oldukça faydalı bir model. Bize bu konuda talepler de geliyordu. Bölgemiz biliyorsunuz muazzam bir iş dünyasına, iş potansiyeline, sanayi ve endüstri faaliyetlerine sahip bir bölge. Bu potansiyeli, öğrencilerimizin, bölgemizin ve ülkemizin faydasına katmaya gayret göstermiştik. Bu anlamda bu geldiğimiz noktada sanayici de sektör tümleşik eğitimle kendinin ihtiyaç duyacağı nitelikli personeli yetiştirme imkanını sağlayacak. Daha kısa sürelerde adaptasyonu sağlamış elemanla çalışma şansını yakalayacak ve daha önemlisi bunun için ayırdığı zaman ve paradan kurtulmuş olacak. Çünkü bu öğrencilerimizin sigortalarını üniversite olarak devletimiz ödüyor. Dolayısıyla ihtiyaç duyacakları özellikte ve nitelikte mühendis adayları ile çalışarak, onları kendi ihtiyaçlarına göre geliştirerek, daha kolay daha kısa sürede ve daha ucuza bir insan kaynağına sahip olmuş olacaklar" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ