Hayrabolu Kavşağı meclis gündeminde

Tekirdağ Çevreyolu Hayrabolu Kavşağı ve Alt Geçidi'nin drenaj probleminin olduğunu ifade eden  CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, can ve mal güvenliğini ilgilendiren drenaj sorununun giderilip gid

GÜNDEM 2.08.2018 16:16:00 0
Hayrabolu Kavşağı meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun Tekirdağ Çevreyolu Hayrabolu Kavşağı ve Alt Geçidi’nin drenaj probleminin olduğunu belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

 

 

ADETA GÖLETE DÖNÜYOR

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle meclise soru önergesi veren Aygun, “Tekirdağ Çevreyolu Hayrabolu Kavşağı ve Alt Geçidi’nin drenaj problemi mevcuttur. Her yağmur yağdığında en az 1 metre su birikerek, adeta gölete dönüşmektedir. Yol, hemen trafiğe kapanmaktadır. Araçlar ve yayaların büyük sıkıntı yaşamasına neden olan bu durum, kentimize yakışmamaktadır. Bu problemin daha da büyüyerek can kaybı yaşanmasına neden olmasından endişe edilmektedir. Her yıl yağmur yağdığında kavşağı kullanılmaz hale getiren bu sıkıntı nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ve İtfaiye Daire Başkanlığı, su tahliyesi yapmaktadır” dedi.

 

 

BAKAN TURHAN’A SORDU

 

 

İlhami Özcan Aygun, soru önergesinde Bakan Turhan’a şu soruları yöneltti: “Tekirdağ Çevreyolu Hayrabolu Kavşağı’nın can ve mal güvenliğini ilgilendiren drenaj sorununu giderecek misiniz? Alt Geçidi yenilemek, bakım ve onarımını sağlamak için planlama yapıyor musunuz?Bu kavşağın mimari projesinde sıkıntılar olduğu görülmektedir. Bu konuda sorumlularla ilgili işleminiz olacak mıdır?”

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU