Toprak'tan kurban uyarısı

Yaklaşan Kurban bayramı öncesi, kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak "Alınacak kurbanlıklar sağlıklı olmalı" dedi. To

GÜNDEM 1.08.2018 16:54:00 0
Toprak

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerektiğini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Kurbanlık hayvanlar özel hayvanlardır. Sevgi, şefkat ister, inciltmeye gelmez. Özenle bakımı gerektiren ve bakıldıkları yerlerin çok temiz ve çok daha hijyenik olması gerekiyor” dedi. Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı olması gerektiğini, tüm uzuvlarının tam olması ve hayvanın besili olması gerektiğini kaydeden Toprak, bunun hem ibadet açısından, hem de sağlık açısından çok önemli olduğunu söyledi.

 

HAYVANA EZİYET EDİLMEMELİ

 

Kurbanlıkların, işinin ehli kişiler tarafından kesilmesi gerektiğini belirten Toprak “Kurban kesecekler işinin ehli olmalı, kurbana acı çektirmemeliler” dedi. Kurbanlıkların eziyet edilmeden kesilmesi gerektiğini söyleyen Toprak “Kesim öncesi mutlaka yüzleri kapatılmalı. Kurbanlar dinimize uygun İslami kurallara göre kesilmelidir. Ayrıca, çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN