Yaşamını yitiren Arda'nın adı bu merkezde yaşayacak

Sempatikliği ile olduğu kadar spora ve Atatürk'e olan düşkünlüğüyle de sevenlerinin gönlünde yer alan Oğuz Arda Sel'in adı Uzunköprü'de yaşatılacak.

GÜNDEM 31.07.2018 13:05:00 0
Yaşamını yitiren Arda

Tren faciasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel'in adı, ailesinin talebi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Uzunköprü Gençlik Merkezi'ne verildi.

 

 

AÇILIŞ KURDELESİNİ BİRLİKTE KESTİLER

 

 

Oğuz Arda Sel Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Oğuz Arda Sel'in başarılarla dolu öz geçmişi okundu. Daha sonra Oğuz Arda Sel'in fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Serginin açılış kurdelesini anne Mısra Öz, Edirne Valisi Günay Özdemir, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız,  Edirne Milletvekilli Fatma Aksal ve yakınları birlikte kesti.

 

 

ADI YAŞATILACAK

 

 

Oğuz Arda Sel'in adının Uzunköprü'deki gençlik merkezinde yaşatılacağını ifade eden Edirne Valisi Günay Özdemir “Genç kardeşimiz Arda'yı kaybettiğimiz zaman biz de çok üzüldük. Dedesinin Uzunköprü'deki gençlik merkezine Arda'nın isminin verilmesi için Cumhurbaşkanımızdan bir talebi olmuştu. Cumhurbaşkanımız aileyle görüşmüştü. Biz de Cumhurbaşkanımızın emirlerini bir an önce gerçekleştirdik. Şu anda da ismini ilçemizde yaşatıyoruz. Arda, futbolla sporla ilgilenen, Atatürk'ü, bayrağını, hayvanları çok seven bir çocuktu. Bunu sergideki fotoğraflarda da gördük. Günümüzde ihtiyaç duyulan ve gençlerimize örnek olacak bir çocuk. Bu spor merkezi gelecek gençlere, spor sevgisini, insan sevgisini, hayvan sevgisini, özellikle Atatürk sevgisini, ülke ve bayrak sevgisini aşılayacak” dedi.

 

 

TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

 

 

Edirne Valisi Günay Özdemir açılışın ardından yine tren kazasında hayatını kaybeden Gülce Dikmen, Özge Nur Dikmen ve Sena Köse’nin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN