Vali Özdemir, 21 ülkeden öğrencileri ağırladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) öncülüğünde başlatılan "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında, 21 ayrı ülkeden Edirne'ye gelen 23 öğrenc

GÜNDEM 30.07.2018 15:26:00 0
Vali Özdemir, 21 ülkeden öğrencileri ağırladı

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘’Türkçe Yaz Okulu’’ programı kapsamında kendisini ziyaret eden öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Özdemir, “Edirne gezilip görülmesi gereken bir şehir. Burada farklı kültürleri farklı medeniyetleri bir arada görebilirsiniz, Edirne’ye hoş geldiniz” dedi.

 

 

12 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK

 

 

Endonezya’dan Cezayir’e, Karayipler’den El Salvador’a, Almanya’dan Yunanistan’a dünyanın birçok ülkesinden gençlerin Türkiye’de bir araya geleceği programın 12 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirten yetkililer “Türkçe Yaz Okulu programı, Türkiye’yi ve Türkçeyi yakından tanımak isteyen farklı coğrafyalardan gençleri Türkiye’de buluşturarak dünya toplumlarının birbirlerini tanımalarına olanak sağlıyor. Program boyunca iletişim dili olarak Türkçe kullanılıyor. Türkiye’nin farklı illerinde misafir edilen öğrenciler gittikleri illerin gözde üniversitelerinde uzman öğretim görevlileri tarafından verilen ders ve seminerlere katılarak, Türkçelerini geliştirme ve pratik yapma imkânı buluyor. Öğrenciler ayrıca farklı yörelere ait doğal güzellikleri de yakından tanıma şansına sahip oluyorlar” dedi.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN