Vali Bilgin: Alpullu Kapatılmıyor, Yenileniyor

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, beraberinde İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz ile birlikte Babaeski ilçesini ziyaret ederek, çeşitli görüşmelerde bulundu. Daire müdürleri,

GÜNDEM 26.07.2018 11:03:00 0
Vali Bilgin: Alpullu Kapatılmıyor, Yenileniyor

Vali Bilgin, geçtiğimiz ay özelleştirilen Alpullu Şeker Fabrikası'nın  kapatılacağı iddialarının doğru olmadığını belirterek, 200 milyon liralık yatırımla yenilendiğini söyledi. Fabrikanın Mustafa Kemal Atatürk'ün kurdurduğu ilk fabrikalardan olduğunun altına çizen Bilgin, şöyle dedi:

 

 

“Bu sanayi kuruluşu özelleştirildi. Yalnız, özelleştirilmesi kapsamında tam olarak teslimatı ile ilgili Kasım Ayı’nın başında teslimat yapılacak. Alpullu Şeker Fabrikası'nı satın alan şirket yetkilileri ile biz görüştük. Biliyorsunuz şeker fabrikaları kapatılıyor, diye kamuoyunda bazı açıklamalar yapıldı. Bunların doğru olmadığını ben sizlere ilin valisi olarak söylemek istiyorum.”

 

 

“KAPANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

 

 

İlçe ile ilgili tüm sorunların masaya yatırıldığı toplantıda Vali Bilgin, Alpullu Şeker Fabrikası konusunda açıklamalarda bulunarak, fabrikanın kapatılması konusunda spekülasyonların tamamıyla gerçeği yansıtmadığını, tam aksine Alpullu Şeker Fabrikası’nın bu dönem üretime başlayacağını belirterek; "Alpullu Şeker Fabrikamız, yıllık 300 bin ton üretim kapasitesine sahip. Ancak biz şuan bunun sadece %10'una ulaşarak 30 bin ton üretim gerçekleştiriyoruz. Burada yapmamız gereken el birliği, güç birliği ile pancar üretimini arttırmak için tüm çiftçilerimizin pancar ekimlerini daha fazla yapması gerekiyor. Bu bizim aynı zamanda vatani görevimizdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye'nin ilk şeker pancarı fabrikamızın kapanması, üretimin durması söz konusu bile olamaz. Bu şeker fabrikası en kısa sürede tadilatları yapılarak açılacak ama açılma ile bu iş bitmiyor, çünkü pancar üretmemiz gerekiyor. Pancar üretecek olanlarda buradaki vatandaşlarımız. Bu da dediğim gibi kamu kurumlarından çiftçimize kadar, hepimizin el ele vererek üretim kapasitesini arttırması gerekiyor" dedi.

 

 

Haber/Murat ŞAHİN