'Tren kazası araştırılsın' önergesine AK Parti ve MHP'den ret

Çorlu Sarılar Mevkii'nde 8 Temmuz'da meydana gelen ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği, 341 yolcunun da yaralandığı tren faciasının araştırılması ve sorumlularının ortaya çıkarılma

SİYASET 25.07.2018 15:44:00 0

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan 362 yolculu trenin altı vagonunun Çorlu Sarılar Mevkiinde raylardan çıkıp devrilmesiyle 24 kişinin ölümüne, 341 kişinin de yaralanmasına neden olan ve Türkiye’yi yasa boğan faciaya ilişkin, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin Meclis Genel Kurulu’na verdiği araştırma önergesi AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

 

 

“AŞIRI YAĞIŞ DEĞİL, AŞIRI İHMAL ÖLDÜRDÜ”

 

 

 Yüceer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Çorlu'da 24 yurttaşımızın hayatını kaybettiği Tren Faciası'na ilişkin araştırma önergesi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi! AKP grubu Genel Kurul'da kazanın "aşırı yağıştan" kaynaklandığını söyledi. 24 yurttaşımızı "aşırı yağış" değil aşırı ihmal ve duyarsızlığınız öldürdü” dedi.

 

 

“AÇILAN DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ”

 

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun de “24 vatandaşımızın can verdiği, 341 vatandaşımızın yaralandığı, büyük ihmaller zinciri ile gerçekleşen Çorlu Tren Kazası'nın araştırılması için verilen önerge; AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Bu kazanın ardındaki suiistimallerin, ihmallerin, ihalelerdeki usulsüzlüklerin üzeri kapatılmak isteniyor! Ama biz açılan davanın takipçisiyiz. Elimizdeki tüm belge ve delilleri ortaya koyacağız” dedi.

 

 

LİYAKATA ÖNEM VERMEYEN BİR ANLAYIŞ AYIBI

 

 

Çorlu'da, 8 Temmuz'da meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin partisinin Meclis'e verdiği önergenin reddedildiğini Twitter hesabından duyuran İYİ Partili Aylin Cesur da önergenin reddedilmesine, ''Devlet olmanın gereği'' diye kurs açılması için de bir önerge mi versek?" ifadeleriyle tepki gösterdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Bal da, bu kazanın "doğal afet ve kaderle" açıklanamayacağını ifade etti. Öngörülebilir ve önlenebilir tedbirlerin alınmaması sebebiyle kazanın meydana geldiğini belirten Bal, "Basit mühendislik hatalarına dayalı ölümcül kazaların yaşanması, bilime, mühendisliğe, liyakata önem vermeyen bir anlayışın ayıbı olarak ülkemizde sık sık ortaya çıkmaktadır” dedi.

 

 

“OTURUMU YÖNETEN MUSTAFA ŞENTOP’TU”

 

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen elim tren kazası için İYİ Parti tarafından verilen araştırma önergesi AKP ve MHP tarafından reddedildi. Oturumu yöneten AKP meclis Başkanvekili Tekirdağ Milletvekili Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’tu” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU