Piknik Şöleninde Bir Araya Geldiler

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen piknik şöleninin bu yıl 2'ncisi düzenlendi.

GÜNDEM 22.07.2018 17:09:00 0
Piknik Şöleninde Bir Araya Geldiler

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen piknik şöleninin bu yıl 2’ncisi düzenlendi. Kapaklı Pınarça İkiz Göller’de düzenlenen piknik şölenine katılanlar unutulmaz bir gün yaşadı. Dernek başkanı Osman Karadavut, iş bulma ümidi ile memleketinden koparak Çerkezköy’e gelen Yozgatlılara yardımcı olmak, örf ve ananeleri yaşatmak ve tanıtmak için dernek olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

 

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel gale getirilen piknik şöleninin bu yıl 2’ncisi düzenlendi.

BU TÜR ETKİNLİKLER BİRLİK BERABERLİĞİ GÜÇLENDİRİR

Kapaklı Pınarça Mahallesi İkiz Göller Mesire Alanı’ nda düzenlenen piknik şöleninde konuşan Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Karadavut, piknik şölenine katılanlara teşekkür etti. Desteklerinden dolayı Yozgatlı iş adamlarına da teşekkür eden Karadavut, bu tür etkinliklerin, birlik beraberliği, kardeşliği güçlendirdiğini kaydetti.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

İş bulma ümidi ile memleketinden koparak Çerkezköy’e gelen Yozgatlılara yardımcı olmak, örf ve ananeleri yaşatmak ve tanıtmak için dernek olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Karadavut, davetlilerle yakından ilgilendi.

YÖRESEL SANATÇILAR SAHNE ALDI

Piknik şölenine katılanlar sürpriz yarışmalarla eğlenirken, yöresel sanatçılar da seslendirdikleri şarkılarla unutulmaz anlar yaşattı. Yozgat yöresine ait müziklerin çalındığını piknik şöleninde davetliler halay çekip oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi. Piknik şöleni akşama kadar çeşitli etkinliklerle devam etti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Piknik şölenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İstanbul Yozgatlılar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Tekirdağ Yozgatlılar Derneği Başkanı Yusuf Gencer, Samsun Boyacılı Mahallesi Kültür Derneği Başkanı Turgut Sözen, Çerkezköy Sivaslılar Derneği Başkanı Ercan Yılmaz, Çerkezköy Malatyalılar Derneği Başkanı Esat Deniz, Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, esnaflar ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU