Bin 500 kişilik caminin temeli atıldı

Kırklareli'nde İstasyon Cami ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından,  yapılacak olan bin 500 kişilik Ulu Cami için temel atma töreni düzenlendi.

GÜNDEM 22.07.2018 15:39:00 0
Bin 500 kişilik caminin temeli atıldı

 

 

İstasyon Mahallesi’nde 600 metrekarelik alana yaptırılacak olan bin 500 kişi kapasiteli Ulu Cami’nin temel atma törenine Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, davetliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

 

TÜRKİYE'DE 70'İNCİ SIRADAYIZ


İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden temel atma töreninde Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş konuşma yaptı. Camilerin medeniyetleri temsil ettiğini dile getiren Demirtaş, 1380 yılında inşa edilen Hızırbey Camii’nin kent için bir medeniyet eseri olduğunu belirtti. Demirtaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim vazifemiz ibadet yerlerini yönetmek ve Kur'an kursları vasıtasıyla dinimizin temel değerlerini insanlara öğretmektir. Kırklareli’nde toplam 299 cami var, Türkiye sıralamasına baktığımızda 70. sıradayız. Şu anda bu camimizin temelini atıyoruz. Hedefimiz merkezi bir yerde Kırklareli'nin sembolü olacak büyük bir cami yapmak, bunun için çalışmalarımıza başlayacağız" dedi. Kırklareli’nde yaz Kur’an Kursu'na katılan öğrenciler tarafından, ilahi sunum yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından kurban kesilerek caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

Haber / Ruşa ELMA