"Kadın olmak çok büyük bir umuttur"

Lüleburgaz Belediyesi tarafından Kültür Etkinlikleri kapsamında kadın temalı 'Çınaraltı Sohbetleri Umut Verenler Programı' düzenlendi. Zübeyde Hanım Parkı'nda düzenlenen programa konuşmacı olarak Sine

GÜNDEM 20.07.2018 17:47:00 0
"Kadın olmak çok büyük bir umuttur"

Çınaraltı Sohbetleri Umut Verenler Programı Meltem Cumbul ve Selin Söğütlügil'in katılımıyla düzenlendi.

 

 

"ÜLKEMİZDE KADIN OLMAK NASIL BİR DUYGU DİYE DÜŞÜNDÜM"

 


Zübeyde Hanım Parkı'nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Celal Pir’in yaptığı etkinliğe
konuşmacı olarak katılan Meltem Cumbul, cinsiyet eşitliği hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Cumbul, “Konumuz kadın olacak denildiğinde bizim ülkede kadın olmak nasıl bir duygu diye düşündüm. Bunun üzerine konuşmanın çok uzun zaman alacağını da düşündüm. Umutlarımızı yitirmememiz gerektiğinden dolayı, sorunlardan bahsetmek istemedim. Gün içinde medyada kadın-erkek eşitsizliğinin aslında ülkemizdeki yansımasını, özellikle şiddet tarafından çok fazla görebiliyoruz. Oyuncu olmam sebebiyle birçok sinema filminde, ya da tiyatro oyununda bunları yansıtmaya çalışıyorum. Bunun dışında beni en çok evde, sokakta nasıl büyütüldüğümüz kısmı ilgilendiriyor. Ailemiz bize birey olmamızı öğretirken nasıl bir ergenlik çağı yaşadık, yanımızda kimler vardı? Tüm bu dönemlerden sonra benim için kadın-erkek eşitliği şurada başlıyor: Bir erkek kadının geçtiği tüm duyguları hissedebiliyorsa, kadın da erkeğin duygularını hissedebiliyorsa birbirimizi anlayabileceğimizi düşünüyorum. Birbirimizi anlayabildiğimiz zaman cinsiyet ayrımının kalmayacağını düşünüyorum” dedi.

 

"TOPLUMUN EN KUVVETLİ DEĞERLERİYİZ"


Meltem Cumbul’un konuşmasının ardından konuşan Selin Söğütlügil, "Burada bulunmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Bugün esenlik ve özgürlük içerisinde bir Türk kadını olarak bulunuyorsak eğer, bunu her şeyden önce Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Ata’mız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, büyük Cumhuriyet’in temellerine borçluyuz. 18 yaşımdan beri 3 kıtada yaşadım. Bizim kadınımız gibi hiçbir yerde yok. Burada olduğu için değil, bunu yaşadığım, hissettiğim ve tecrübe edindiğim için söylüyorum. Kadın olmak çok büyük bir umuttur diye düşünüyorum. Umutlarımız hiç tükenmesin… Bizler bu toplumun en kuvvetli değerleriyiz. En ayrışmaz, en toplayıcı güçleriyiz ve çok kuvvetliyiz. Var olsun Türk kadınları” dedi.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ