Trakya'da bir ilk

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi, Alzheimer hastalarına hizmet vermeye başladı. Trakya'da bir ilk olan Al

GÜNDEM 20.07.2018 17:37:00 0
 Trakya

Altınova Mahallesi’nde faaliyete geçen Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’nde günün belli bölümlerinde Alzheimer hastası vatandaşlar ailelerinden alınarak gün boyunca kendi yaşıtları ile vakit geçirerek hobilerini geliştiriyor.

 

 

"HAYAT ENERJİSİNİ AŞILAYACAĞIZ"

 

 

Çocuk Akademisi ile aynı kampüs içinde yer alan Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Eşkinat, "Adını Osman Tabak Kampusu olarak belirlediğimiz bu yaşam alanında çocuklarımız ile büyüklerimiz aynı bahçeyi kullanıyor. Bu belki de Türkiye’de bir ilk. Biz burada Alzheimer hastalığına yakalanmış büyüklerimizi hayattan koparmayacağız. Aksine aynı bahçedeki çocuklarımız ile hayat enerjisini yeniden aşılayacağız" dedi. Altınova Mahallesi Seray Sokak No: 9/2 adresinden başvuruların devam ettiği Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi'nin, Alzheimer hastası vatandaşlara hafta içi 09:30-16:00 saatleri arasında hizmet verdiği belirtildi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU