Daha iyi bir şehir için 'Bisiklet'

Kırklareli Lüleburgaz Belediyesi tarafından 'Lüleburgaz Bisiklete Biniyor' projesi düzenleniyor.

GÜNDEM 20.07.2018 17:12:00 0
Daha iyi bir şehir için

Hollanda Yaratıcı Endüstriler Fonu Nl Open Call, Türkiye 2018-1 çağrı programı kapsamında, Ankara’dan Novusens, Hollanda’dan Artengiineering ve Sustainable Solution ekibinin, ‘Lüleburgaz İçin Bisiklet’ temalı çalışmalara başladığı açıklandı.

 

 

BİSİKLET İLE KEŞİF TURUNA ÇIKTILAR

 


Hollanda’dan “Lüleburgaz Bisiklete Biniyor” çalıştayı için  gelen Şehir Plancısı Stefan Bendiks ve Amsterdam Başkan Yardımcısı Dirk de Jager'ın, “Daha iyi bir şehir için Bisiklet” temalı program için Lüleburgaz’da olacağı açıklandı. Lüleburgaz Belediyesi Turkuaz Salonda belediye personeli, proje ortakları, bisiklet grupları ve başkan yardımcılarının katılımı ile başlayan tanışma programında, belediye birim temsilcileri ve bisiklet grubu temsilcileri Lüleburgaz’ı bisiklet ile keşif turuna çıktı. Bisiklet turunun ardından Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi'nde (LYFA) 2017 Bisiklet Yılı tanıtım filmi izletilerek Lüleburgaz Belediye Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş tarafından Kent İçi Ulaşım bilgilendirme sunumu yapıldı. Proje kapsamında gerçekleştirilen çalıştay programı Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde (LYKA) devam etti.

 

 

3 OTURUMDA DEĞERLENDİRİLDİ

 


LYKA’da ki çalıştay, yenilikçi, yaratıcı şehir olma ile ilgili sunumlarla başladı. Lüleburgaz’da bisiklet kullanımı konusunda hedefler ve bunun önündeki önemli engeller, üç oturum halinde donanım, yazılım, orgware başlıkları altında değerlendirildi. Şehir Plancısı Stefan Bendiks “Lüleburgaz’da Bisiklet Kullanımı” konusundaki hedeflerin ve bu hedeflerin önündeki önemli engellerin üç oturum halinde inceleneceğini belirtti.

 

Haber / Özge MERİÇ