250 anne adayına 'Hamile Gıda Takviye Paketi'

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan proje kapsamında her ay 200-250 anne adayına Hamile Gıda Takviye Paketi hediye ediliyor.

GÜNDEM 19.07.2018 12:28:00 0
250 anne adayına

Sağlıklı nesillerin sağlıklı hamilelik döneminden itibaren başlayacağı düşüncesiyle harekete geçtiğini belirten Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Tabip Odası ve Aile Sağlık Merkezleri ile koordineli olarak çalıştığını belirterek anne adaylarını Hamile Gıda Takviye Paketi ile desteklemeye devam ettiğini açıkladı. Paketin içeriğinde pirinç, kırmızı mercimek, nohut, pilavlık bulgur, özel amaçlı un, sıvı ayçiçek yağı, siyah zeytin, kuru fasulye, 3 paket makarna ve 6 paket uzun ömürlü süt bulunduğu belirtildi.

 

 

"ANNE ADAYLARININ SAĞLIKLI BESLENMESİ ÖNEMLİ"

 

 

Anne adaylarının sağlıklı beslenmesi gerektiğini dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “2015 yılında projeye başladığımızda insanların kafasında soru işaretleri olmuştu. Ancak insanlar artık bebeğin sağlıklı olarak dünyaya gelmesi için hamilelik dönemindeki annenin beslenmesinin öneminin farkında. Bu noktada devreye biz giriyoruz. Her ay ortalama 200 - 250 anne adayımıza Hamile Gıda Takviye Paketi ulaştırarak daha sağlıklı beslenmesini sağlıyoruz. Böylece Süleymanpaşa’nın çocukları henüz anne karnında sağlıklı beslenmeye başlayarak mutlu şehirde yaşama hazırlanmış oluyor" şeklinde konuştu.

 

 

 

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLETİŞİME GEÇİLMELİ

 

 

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Hamile Gıda Takviye Paketi verilen ailelerin listelerinin Tekirdağ Tabip Odası ve Aile Sağlık Merkezleri ile koordinasyon kurularak hazırlandığını belirterek, Hamile Gıda Takviye Paketi eline ulaşmayan ailelerin 0850 450 59 59 numaralı telefondan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlanmaları gerektiğini kaydetti.

 

 

Haber / Özge MERİÇ