Sela okuyan imam darp edildi iddiası

Ergene'de Esenler Camisi imamı Faruk Açıkgöz, iddiaya göre 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde okuduğu selanın ardından 22 yaşındaki İ.Ö. tarafından darp edildi Darp iddiası üzerine yakal

GÜNDEM 17.07.2018 14:16:00 0
Sela okuyan imam darp edildi iddiası

Ergene Esenler Mahallesi Cami imamı Faruk Açıkgöz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatı gereği saat 00.13'te şehitler için sela okudu. 

 

DARP EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

 

Selayı okuduktan sonra camiye giren iki kişiden İ.Ö. ile aralarında tartışma çıktığı bu sırada gencin kendisine yumruk atarak darp ettiğini iddia eden İmam Açıkgöz “Ben o gece caminin içindeydim gelip oturdu. Bana, 'sen cuma günü de AK Parti'yi övücü şeyler söyleyip, hutbe okumuşsun' dedi. Bende onun Diyanet Başkanlığı'nın verdiği görevi yerine getirdiğimi söyledi. Bunun üzerine 'Şimdi neden bu salayı okuyorsun?' dedi. 15 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle okuduğumu söyledim. Ondan sonra da camiyi kapatacağımı ve dışarıya çıkmasını söyledim. Bu sırada tartışma çıkınca, camiye giden bir kişi ayırdı. Ben camiyi kapatıp dışarıya çıktığımda bizi ayıran vatandaşla sohbet ederken İ.Ö., gelip bana bir yumruk attı. Bende jandarmaya haber verdim” dedi.

 

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

İmam Faruk Açıkgöz, konunun ardından jandarma, mahalle muhtarı, müftülüğe ve sendika yetkililerine bilgi verdiğini belirtirken, olayın ardından Esenler Camii'ne geldiklerini söyleyen Diyanet Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Adem Yaryıkan da “Yaşanan olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Sürecin tüm safhalarının takipçisi olacağız” dedi. 

 

SERBEST BIRAKILDI

 

Jandarma ekiplerinin soruşturma başlattığı olayda hem cami imamının hem de şüpheli İ.Ö. adlı gencin ifadesi alındı. adliyeye sevk edilen İ.Ö.,adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ