Kızılay'dan sporculara ilk yardım eğitimi

Kızılay Çorlu Şubesi tarafından Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü altyapı sporcularına yardım eğitimi verildi. İlk yardım eğitimin de Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da yer aldı

GÜNDEM 12.07.2018 19:16:00 0
Kızılay

Kızılay Çorlu Şubesi İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nde (ÇBSK) voleybol ve basketbol altyapısında yetişen sporculara yaşamları boyunca yardımcı olacak ilk yardım seminerleri verildi.

 

 

BİLGİLER VERİLDİ

 

 

Eğitmen Ferdi Sağır ve Sevil Turan tarafından verilen ve aralıklarla devam edecek olan seminerde ÇBSK sporcularına günlük yaşam içinde kendilerinin ya da çevresindekilerin başına gelebilecek kazalarda neler yapabilecekleri ve nelerin yapılmaması gerektiği anlatıldı. Ölümcül kaza veya ani gelişen olaylarda bilinçli kişiler tarafından yapılacak ilk müdahalelerin anlatıldığı seminerde kaza anında yapılacaklar konusunda da bilgiler verildi. İlk yardım eğitimine ÇBSK sporcularının yanı sıra Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve ÇBSK Başkanı Hasan Eligül de katıldı. İlk yardım eğitiminin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Kızılay kan bağışı çadırında kan veren Sarıkurt, tüm Çorluluları kan vermeye davet etti.

 

 

Haber / Özge MERİÇ