Sonsuzluğa uğurlandılar

Muratlı Çorlu arasında Sarılar Mevkii'nde Cumartesi günü yolcu treninin 5 vagonunun raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 24 kişiden 16'sı dün son yolculuklarına uğurlan

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 9.07.2018 20:11:00 0
Sonsuzluğa uğurlandılar

Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde, Cumartesi günü yolcu treninin 5 vagonunun raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 47 yaşındaki Özcan Cesur'un cenazesi, memleketi Muratlı’da öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından İnanlı Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

 

AKRABA DÜĞÜNÜNDEN DÖNÜYORDU

 

 

Akrabasının düğünü için Muratlı'da bulunan, evli ve 2 çocuk sahibi Özcan Cesur, düğün sonrası Çorlu'ya dönmek üzere 12703 No’lu yolcu trenine binerken, vagonların raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybetti. Muratlı Devlet Hastanesi morgundan ailesi tarafından alınan Cesur'un cenazesi, İnanlı Mahallesi Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Cesur ailesinin yanı sıra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile çok sayıda kişi katıldı.

 

 

LİSE ÖĞRENCİSİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

 

Edirne Uzunköprü'den iki teyzesi ve yeğenleri ile birlikte akraba ziyaretinden dönerken, tren kazasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki lise öğrencisi Bihter Bilgin son yolculuğuna uğurlandı. İlk kez trene binen Bilgin'in annesi ve babası kızlarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

 

 

PAHLİVANKÖY’DE SONSUZLUĞA UĞURLANDILAR

 

 

Kazada hayatını kaybeden 64 yaşındaki Zübeyda Seven’in cenazesi, Çorlu Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak, Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesindeki Merkez Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine, Seven'in ailesinin ve yakınlarının yanı sıra, Kaymakam Kerem Yenigün ve Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel katıldı. Öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) güvenlik görevlisi Seyfi Erbil de (42) aynı camide öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedildi.

 

 

MEMLEKETİNDE SONSUZLUĞA UĞURLANDI

 

 

Tren kazasında hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ömer Alperen Can, Edirne Paşayenice Köyü Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.  camisinde düzenlenen törene Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu ve çok sayıda yakını ile köylü katıldı. Cenazede baba Ahmet Can ve dedesi Şaban Can tabutun başında taziyeleri kabul etti.

 

 

5  AYLIK BEBEĞİ İLE YAN YANA UĞURLANDI

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personellerinden Melih Kurtuluş’un tren kazasında hayatını kaybeden eşi Derya Kurtuluş ve 5 aylık bebeği Beren Kurtuluş ile Derya Kurtuluş’un ablası Emel Güvenç Duman’ın cenazeleri ikindi namazına müteakiben Çorlu Garaj Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası Vakıflar Mahallesi’nde sonsuzluğa uğurlandı.  Tren kazasında yaşamını yitiren 24 kişiden biri olan 18 yaşındaki Serhat Şahin, ikindi vakti İstanbul Küçükçekmece Medine Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Çorlu'daki tren kazasında hayatını kaybeden Ayşe Başaran ve Ergün Kerpiç de Uzunköprü'de ikindi namazına müteakip Mescit Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Melek Tuna Uzunköprü Demirtaş Mahallesi Camii’nde, İrfan Kurt Uzunköprü Hamidiye Köyü’nde, İrfan Kurt Uzunköprü Hamidiye Köyü Camii’nde, Ersen Gül Uzunköprü Kiremitçi Salih Köyü Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanırken, Bahar Koçman ve kuzeni Yağmur Laçin’in cenazeleri de Muratlı Devlet Hastanesinden alınarak  ilk olarak Muratlı Cemevine ardından Muradiye Camisi’ne getirildi. İki cenaze ikindi vakti kılınan namaz sonrası ilçe mezarlığında toprağa verildi.

 

 

BUGÜN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

 

 

Gani Kartal ve eşi Rubize Kartal bugün öğle namazına müteakip İstanbul Sultan Murat Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Çerkezköy’de yaşayan ve anneannelerini ziyarete gittikleri Uzunköprü’den dönerken meydana gelen kazada hayatını kaybeden Özge Nur Dikmen, kardeşi Gülce Dilmen ve kuzenleri Sena Köse bugün öğle namazına müteakip Uzunköprü Atatürk Mahallesi Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlanacak.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU