Büyükşehirden hayvan yetiştiricilerine tohum desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği ve 9 ilçede faaliyet gösteren 6 Süt Üreticileri işbirliğinde baklagil yem b

EKONOMİ 6.07.2018 13:06:00 0
Büyükşehirden hayvan yetiştiricilerine tohum desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yetiştiricilere destek olmak amacıyla 7 üretici örgüt ile baklagil yem bitkileri tohum dağıtımına ilişkin protokol imzaladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvancılığı geliştirme projesinin alt bileşeni olarak üç yıldır uygulanan baklagil yem bitkisi tohum dağıtımı bu yıl daha da genişletildi. Bu doğrultuda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığında, S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği, Çerkezköy-Kapaklı Süt Üreticileri Birliği, Çorlu-Ergene-Marmaraereğlisi Süt Üreticileri Birliği, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği, Malkara Süt Üreticileri Birliği, Saray Süt Üreticileri Birliği ve Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği arasında protokol imzalandı.

 

YÜZDE 30'U HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNDEN ALINACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı baklagil yem bitkisi tohum dağıtımı projesi kapsamında 3 yılda bin 381 yetiştiriciye toplamda 131 bin 20 kilogram baklagil yem bitkisi tohumu dağıtıldığı kaydedildi. İl genelindeki yem bezelyesi bitkisinin ekiliş oranı yüzde 15 oranında artarken 7 üretici örgüt ile yapılan bu işbirliği ile daha fazla sayıda yetiştiriciye yem bitkisi tohumu verileceği belirtildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılacak tohum bedelinin yüzde 70'lik kısmı karşılanırken, yüzde 30'luk kısmının ise hayvan yetiştiricisinden alınacağı kaydedildi.

 

"ÜRETİCİNİN YANINDA OLACAĞIZ"

Vatandaşın imzalanan protokolden yararlanabilmesi için yapması gerekenleri dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Yem bitkisi tohumundan faydalanmak için; yetiştirici vatandaşın hayvan sahibi olması ve bunu belgelemesi, kooperatif veya birlik üyesi olması ve bunu belgelemesi; tohum ekilecek tarlanın sahibi ya da kiracısı olduğunu tapu fotokopisi veya kira sözleşmesi ile belgelemesi gerektiğini belirtti. Üreticilerin müracaatlarını üyesi bulunduğu birim kooperatif veya birlik başkanlıklarına veya kooperatifin bulunduğu ilçe belediyelerine yapabileceklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, üreticinin yanında olacaklarını dile getirerek protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ