'Çölyak Hastalığı' her 100 kişiden birinde görülüyor

Edirne Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, ömür boyu süren bir alerji hastalığı olan çölyak hastaları için glutensiz diyet paketi hazırlattıklarını dile getirdi. Önemli bir hizmeti hayat

GÜNDEM 4.07.2018 16:09:00 0

Edirne Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, çölyak hastaları için glutensiz diyet paketi hazırlattıklarını dile getirdi.

 

 

DİYET KOLİSİ ÜCRETSİZ VERİLECEK

 

 

Çölyak hastalığının ince bağırsağın gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerji hassasiyeti olduğunu belirten İşbilen, gluten adlı proteinin buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunduğunu belirtti. İşbilen, gluten içeren tahıl çeşitleri veya imalatında gluten ilave edilmiş gıda maddelerinin çölyak hastalarınca tüketilmesi halinde hastaların ince bağırsağında iltihaplanma başladığını dile getirdi. Dünyada ve Türkiye'de tanısı konulmamış çok sayıda çölyak hastası olduğunu dile getiren İşbilen,"Ülkemizde her 100 kişiden birisinde çölyak hastalığının var olduğu ifade edilmektedir. Ancak hastaların büyük bir çoğunluğu tespit edilememiştir. İhtiyaç sahibi veya yakınları hastalık raporlarıyla birlikte Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan Sosyal Hizmet Birimi'ne müracaat etmeleri halinde kendilerine diyet kolisi ücretsiz olarak verilecektir" dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU