Bir ayda 9 bin metrekare asfalt atıldı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, müdürlüklerin Haziran ayı faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Mandalı'nın yaptığı bilgilendirmeye göre Kapaklı'da bir aylık sÃ

EKONOMİ 4.07.2018 12:37:00 0
Bir ayda 9 bin metrekare asfalt atıldı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, müdürlüklerin Haziran ayı faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı.


 

544 MÜKELLEF YAPILANDIRILDI

 

 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde Haziran ayında bin 36 adet arazi, 361 adet arsa, 24 adet çevre temizlik vergisi, 32 adet ilan ve reklam vergisi beyanı olmak üzere toplam 2 bin 839 işlem yapıldığını söyleyen Mandalı “Haziran ayında toplam 1 adet Belediye hissesi satışı yapıldı ve satıştan 4 bin 600 lira gelir elde edildi. 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu’na istinaden 544 adet Mükellefe borç yapılandırması yapıldı” dedi.

 

 

KESİN PROJE SAFHASINA GEÇİLDİ

 

 

Etüt Proje Müdürlüğü’nün Haziran ayı faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren İrfan Mandalı, İkizgöller A tipi mesire alanı için kurulan Teknik Şartname Komisyonu ile birlikte projeler ve metrajların incelendiğini ifade ederek “Teknik Şartname hazırlanıyor. Belediyemiz İnönü Mahallesinde bulunan 2078 ada 1  no.lu parselde Çok Kullanım Amaçlı Pazar Yeri Projesi için hazırlanan avan projeler içerisinden 3.alternatif seçildi. Gerekli düzenlemelerin yapılması koşulu ile kesin proje safhasına geçildi” dedi.

 

 

DEVAMLILIĞI KONTROL EDİLİYOR

 

 

Karaağaç Mahallesi 294 ada ile 295 ada arasında bulunan Otopark Alanına ait imar durumunun alındığını söyleyen Mandalı “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi nin Karaağaç, Pınarça ve Bahçeağıl Mahalleleri’ne yapacağı halı saha projelerinin yer gösterimi yapılarak işin devamlılığı kontrol ediliyor. Uzunhacı Mahallesi’ne yapılacak olan Düğün Salonu ve Gelin Odası  inşaat kontrollüğü yapılıyor. Karlı Mahallesi’ne yapılacak Rüzgar Türbininin temel yapımı kontrol ediliyor” dedi.

 

 

9 BİN 950 METREKARE ASFALT ATILDI

 

 

Yapı Ruhsatı belgelerinin yazılabilmesi için Ulusal Adres Veri Tabanını Sistemine 46 adet yapının kaydı, 94 adet binanın da güncellemesinin yapıldığını belirten Mandalı, Fen İşleri Müdürlüğü’nün faaliyet raporunu da açıkladı. Haziran ayında ilçe genelinde 788 metrekare yama asfalt serildiğini belirten Mandalı “Kapaklı’da bir aylık süre zarfında 9 bin 950 metrekare asfalt atılırken, 3 bin 160 metre beton yol yapıldı. İlçe genelinde 140 metrekare kaldırım tamiratı yapıldı. Nilüfer Caddesi, Mehtap Sokak, Ahmet Taner Kışlalı Caddesi toplamına 400 metrekare kalıp çakıldı, Kazak Gölü’ne tribünler kuruldu. Ahududu, Zeybek Nilüfer Caddesi yağmur ızgaraları yapıldı. Kuşçu Sokak’a 300 ton balans, 20 ton mıcır, 100 metrekare yol yapıldı” dedi. Kapaklı Pınarça Mahallesi Çok Amaçlı Spor Tesisi yapım işinin devam ettiğini kaydeden Mandalı “Kapaklı’da bulunan yağmur suyu giderleri temizlendi. Kapalı pazar yeri inşaatı yapım işi devam ediyor” dedi.

 

 

BORDÜR DÖŞEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında da bilgi vererek “İsmetpaşa Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, Palmiye Sokak Parkı, Veli Çeken Parkı, Karaağaç Mahallesi Karakol Bahçesi, Dilber Sokak Parkı, Evrim Sokak Parkı, Recep Güven Aile Çay Bahçesi, Mithatpaşa Caddesi üzerindeki yeşil alan, Kazak Gölü Mesire Alanı, Fatih Camii Parkı, Bülent Ecevit Park alanlarında çim biçme çalışması yapıldı. Bahçelievler Mahallesi Yavuz Selim Sokak üzerindeki park alanında oyun grubu ve spor aletlerinin zemini hazırlanarak beton dökme işi tamamlandı. Bordür ve taş döşeme çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

 

YENİ YEŞİL ALANLAR OLUŞTURULDU

 

 

Aydınlatma çalışmaları kapsamında park alanına 1 adet 1 adet led projektör montajının yapıldığını kaydeden Mandalı “İsmetpaşa Mahallesi 346 ada park alanında hazırlanan çim alanlarına çim ekimi yapıldı. 6 adet mavi ladin, 8 adet mavi sedir,15 adet karaçam , 7 adet arizona şekilli mavi servi dikimi yapıldı. Ayrıca 3 adet pergole montajı yapıldı. İlçemiz genelinde yapılacak mevsimlik çiçek dikimi için belirlenen kavşak ve refüjlere 50 bin adet  kadife çiçeği dikimi yapıldı. İstiklal Caddesi üzerinde yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında oluşturulan alanlara saat kulesi ile 11 adet beton bank montajı yapılarak dinlenme alanları, mevsimlik çiçek dikimi  ve çim ekimi çalışmaları yapılarak da yeşil alan oluşturuldu” dedi.

 

 

KÖPRÜNÜN MONTAJINA BAŞLANDI

 

 

Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi üzerindeki üçgen refüjün etrafı modern ferforje çit ile çevrilerek mevsimlik çiçek dikimi ve çim ekimi yapıldığını kaydeden İrfan Mandalı “Recep Güven Aile Çay Bahçesi, Karaağaç Mahallesi Aziz Sancar Parkı ile Muammer Aksoy Caddesi üzerindeki park alanı, Süleyman Demirel Parkı, Atatürk Mahallesi Başbuğ Alpaslan Türkeş Parkı ile Necmettin Erbakan Parkı, Hazan ve Hazer Sokak park alanlarında oyun grubu, spor aletleri, wc ve beton çeşme onarımları yapıldı. Hazan sokak park alanında salıncak yetersiz olduğu için 1 adet 2'li salıncak montajı yapıldı. Kapaklı İlçe Karakolu bahçesinde oyun grubu montajı yapılacak alana beton dökülerek 1 adet 2'li salıncak ve 1 adet tahterevalli montajı yapıldı. İnönü Mahallesi Tan sokak ta yapılan park alanı çalışmasında iki taraf arasında geçişi sağlamak için müdürlüğümüz marangoz ve kaynak atölyelerinin ortak çalışmalarıyla hazırlanan köprünün montajına başlandı” bilgisini verdi.

 

 

18 BİN 120 KİLO CAM ATIĞI TOPLANDI

 

 

İrfan Mandalı, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün faaliyetleri ile ilgili de bilgi verdi. Haziran ayında ilçe sınırları içinde 225 adresten evsel moloz atıkları ve küllerinin temizlediğini ifade eden Mandalı “31 bin 820 kilogram ambalaj atığı, 18 bin 120 kilogram cam atığı toplandı. 6 adet ambalaj iç mekan kutusu teslim edilirken, 1 adet ambalaj dış mekan kutusu da verildi. E-Atık  Geri Dönüşüm Kampanyası kapsamında ödül kazanan okullara ödülleri teslim edildi. Sıfır atık projesi kapsamında 110 kilogram kağıt, 40 kilogram plastik, 7 kilogram metal, 20 kilogram cam atık teslim edildi” bilgisini verdi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU